Beszédünket is fordítja nemsokára a Google

zte star 2 okostelefon
A világ talán legjobb hangvezérlését kapta a ZTE Star 2
Vágólapra másolva!
A cég mobilos appja digitális tolmácsként is használható lesz. Szöveggé alakítja majd a beszédet.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatást a keresőcég még nem jelentette be, de a New York Times Bits blogjának értesülései szerint hamarosan elérhető lesz a Google Translate/Fordító nevű okostelefonos app új változatában.

Beszédből szövegre fordít

Míg a Microsoft nemrég olyan - béta üzemmódban működő - megoldást mutatott be, amely Skype-hívásokat képes valós időben tolmácsolni, a hírek szerint a Google az idegennyelvű beszédet a felhasználó nyelvén írott szöveggé alakítja majd át.

A videón a Microsoft kísérleti géptolmácsának működését nézheti meg

Azt még nem tudni, hogy az online tolmács milyen nyelveket támogat majd, valószínűleg a szélesebb körben használt nyelveket fogja használni indulásakor. A Microsoft megoldása egyelőre angol és spanyol nyelv között tolmácsol, egyelőre tesztelők számára.

A kamera is a tolmácsunk lesz

A Bits blog úgy tudja, hogy az új fordítóapp nem képes lesz arra is, hogy az okostelefon kamerájába mutatott feliratokat, jelzéseket, szövegeket automatikusan lefordítsa.

Ugyanakkor a Google Fordító saját tapasztalataink szerint nem teljesít egyformán jól a különböző nyelvek között történő fordítás során. Például a magyar nyelvre való tolmácsolást sokkal több hibával végzi el, mint ha angol nyelven várjuk tőle az eredményt.