Gyűlik a pénz a nyílt forráskódú vibrátor fejlesztésére

2015.01.15. 18:33


Bármilyen kütyü vezérelni tudja, három rezgőmotorral szerelik, és remekül programozható. Az Indiegogón gyűjtik a pénzt a szupervibrátor fejlesztéséhez.

A Mod nevű vibrátor fejlesztését egy amerikai fejlesztőcsapat tűzte ki célul, akik komoly üzleti lehetőséget látnak a projektben. Ők egy olyan szexuális kiegészítőt terveztek, amely állításuk szerint egyedülálló újításokat kínál.

Három motor a jobb élményért

A Mod elnevezés a Multivibrating Open-Source Dildo, vagyis a multivibrációs, nyílt forráskódú dildó rövidítése. Ennek egyediségét a fejlesztők szerint az adja, hogy belsejébe három kicsi rezgőmotort építenek egyetlen nagy motor helyett, ezek megfelelő vezérlése pedig újszerű stimulációra ad lehetőséget, lökésszerű mozdulatok utánozására is alkalmas.

A The Mod vibrátor egy nuncsaku-irányítóvalForrás: indiegogoDilduino néven ráadásul egy saját vezérlőplatformot is kidolgoztak a készülékhez, amely az Arduino nevű mikrokontrolleren alapul, és USB-n keresztül programozható. Ezen a porton keresztül lehet a töltést is végezni egyszerű mobiltöltővel, a készülék üzemideje sok órányi.

A készülél felépítését szemléltető ábraForrás: indiegogoAz eszköz működésének minden részletét nyílt forráskódúvá teszik, így az érdeklődő fejlesztők gyakorlatilag bármilyen eszközzel megvalósíthatják a Mod vibrátor vezérlését: a projektet bemutató videóban még egy Geiger-Müller-számlálóval is meghajtják a vibrátort, de egy Nintendo Wii-hez gyártott nuncsaku-vezérlő is alkalmas a szabályozásra.

Letöltök egy új programot a szilikonbarátomra

A Mod gyártásához a projekt honlapján konkrétan megnevezett szilikont használják, amely a motorokkal való direkt kapcsolat révén optimális rezgést biztosít. A fejlesztők a technológiát felhasználó jövőbeni gyártóktól is azt várják el, hogy ossza meg a felhasznált alkatrészek és anyagok pontos paramétereit.Terveik szerint a Mod alkotói online felületet is biztosítanának a vibrátort vezérlő egyedi programok megosztásához. Az Indiegogón három napja futó kampányuk alatt eddig több mint hétezer dollárt kalapoztak össze a szükséges ötvenezer dollárból a kiegészítő gyártásához.

Az előrendelők 200 dollárért, vagyis több mint 55 ezer forintért egy olyan csomagot kaparinthatnak meg, amely a Mod vibrátoron mellett különböző, vezérlésre használható szenzorokat is tartalmaz. Ha a projekt megszerzi a gyártáshoz szükséges pénzt, már júliusban leszállíthatják az első kiegészítőket, később pedig egyedi formájú és kivitelű modelleket is piacra dobhat.