Letöltheti az egész Pirate Bayt

A BitCannon nyitólapja
Vágólapra másolva!
Nem kell aggódnia, ha bezárják kedvenc torrentoldalát: egy új szoftverrel lementheti őket.
Vágólapra másolva!

A BitCannon nevű szoftver egy amerikai informatikus, Stephen Smith munkája, akit decentralizált működése miatt érdekel a Bittorrent letöltőtechnológia - írja a TorrentFreak kalózblog.

Elmentheti magának a Pirate Bay-t

A BitCannon lehetővé teszi teljes torrentoldalak kereshető indexállományának lementését a saját számítógépre. Ez azért fontos, mert a Pirate Bay vagy más torrentoldalak esetében többnyire csak a tartalmak letöltéséhez szükséges .torrent fájlok közötti keresést biztosító webes felület zár be, a letöltések működéséhez szükséges egyéb infrastruktúra nem.

A BitCannon nyitólapja Forrás: BitCannon

A letöltött szájtokat a PC-ről a BitCannon felületét használva lehet betölteni egy böngészőben megnyíló felületen. Ez leginkább a Pirate Bayre hasonlít, ugyanúgy lehet keresni benne szavak illetve kategóriák alapján a torrentek között, mint a világ legismertebb letöltőoldalán.

Kissé még bonyolult telepíteni

Bár a BitCannon telepítése kissé bonyolult, minden fontosabb operációs rendszerre elérhető, és a fejlesztő is jelzi honlapján, hogy egyszerűsíteni tervezi a használatot. A program kódja egyébként nyílt forráskódú, és elérhető a GitHub kódmegosztó oldalon.

Így lehet keresni a BitCannon gyűjteményében Forrás: BitCannon

Smith a TorrentFreaknek elmondta, hogy fejlesztésétől azt reméli, hogy a jövőben kevesebb torrentoldal tűnik majd el a süllyesztőben. Arra ugyan korábban is volt példa, hogy egy torrentoldal a másik, bezárt szájt tartalmainak archívumát elérhetővé tette, a BitCannonnal azonban ez házilag is megvalósítható, így a torrentoldalakat könnyű klónozni segítségével, ami a bezárásukat is megnehezíti.