Megállíthatatlanul terjed a 4G

Vágólapra másolva!
Mintegy félmillióan szörfölnek már a Telekom szupergyors mobilinternetével.
Vágólapra másolva!

A 4G térhódítása megállíthatatlan: a Telekom előfizetőinek száma 2014 végén meghaladta a 450 ezret, a szupergyors adatforgalom egy év alatt háromszorosára nőtt. A robbanásszerű emelkedés még jobban látszik, ha a teljes (2G, 3G, 4G) adatforgalmat vizsgáljuk meg: 2013 végétől egy év alatt a negyedével nőtt meg.

Az ügyfélszám növekedésére ösztönzőleg hatott, hogy tavaly októberben egyik napról a másikra 73 százalékosra emeltük a 4G kültéri, lakosságra vetített országos lefedettségét, amely azóta a 80 százalékot is megközelíti, írta a Telekom közleményében. Ezzel egy időben maximumra emelték a 4G mobilnet névleges, azaz díjcsomagtól és készüléktől függő letöltési sebességét: másodpercenként akár 150 megabites sebességet kínálnak az ügyfeleknek.

Több 4G-képes mobileszközt is vásárolnak az emberek: a karácsonyi időszakban az előfizetéssel értékesített okostelefonok 90 százaléka már 4G-képes volt. A telekomnál jelenleg 70 féle ilyen eszközből válogathatunk: 43 okostelefon, 15 táblagép, a többi mobilinternet stick és router.