Itthon még a butamobil uralkodik

mobil laptop pushbullet
Tévhit, hogy otthonról elblicceljük a feladatokat, inkább gyorsabban és nyugodtabban dolgozunk
Vágólapra másolva!
Egyre többen internetezünk mobileszközökről, az erre alkalmas készülékek száma is fokozatosan nő Magyarországon, habár egyelőre még a hagyományos butamobilok vannak többségben. 2014 végére a magyar felnőttek egyötöde rendelkezett mobilinternet-előfizetéssel.
Vágólapra másolva!

A Kutatópont tavaly felmérésének szerdán publikált eredményei szerint tíz magyarból kilenc rendelkezik mobiltelefonnal, egyelőre azonban a döntő többség butamobilt használ.

Még a butamobil uralkodik

Egy év alatt viszont 30-ról 39 százalékra nőtt az okostelefonok aránya. Tavaly a korábbinál többen, a felhasználók 59 százaléka vásárolt újonnan okosmobilt, a használt készüléket vásárlók száma csökkent, de minden tizedik felhasználó ismerősétől vagy rokonától örökli meg telefonját.

Egyre többen mobilinterneteznek: a tavalyi kutatás szerint a magyar mobilozók 20-30 százalékának fizet elő erre, 15 százalék csak wifin szokott internetezni a telefonján, vagy esetenkénti díjért használ mobilnetet. A magyar felhasználók többsége továbbra is leginkább otthoni számítógépen, és nem mobilon internetezik.

E-mailre és cikkekre a legjobb a mobilnet

Az okosmobilt böngészés mellett e-mailezésre (75-80 százalék), újságcikkek olvasására (55-60 százalék), médiatartalmak megtekintésére használjuk: 10-15 százalék néz filmeket, a megkérdezettek 50-60 pedig fotókat tekint meg. Egyre többen készítenek videókat is (30-40 százalék), ahogy a játék is népszerű időtöltés: a telefonnal rendelkezők harmada szokott így kikapcsolódni.

Ez a tevékenység azonban elsősorban a fiatalokra jellemző: jól mutatja, hogy míg a 18-29 év közöttiek kétharmada játszik mobilkészüléken, addig a 60 év felettiek esetében ez az arány a 10 százalékot sem haladja meg.