Virtuális sisakban mozizhatunk a repülőn

samsung gear vr virtuális sisak
Vágólapra másolva!
Virtuális sétát tehetünk, mozizhatunk, videojátékozhatunk, míg a járat indulására várunk vagy repülővel utazunk: a Qantas februártól kezdi használni a Samsung Gear VR sisakot. Az új szolgáltatás visszafelé is elsülhet, ha az utasok sorra rosszul lesznek.
Vágólapra másolva!

Ausztrália nemzeti légitársasága, a Qantas meglátta a lehetőséget a Samsung virtuális sisakjában, és tesztüzemmódben alkalmazni kezdi azt. Február közepétől az első osztályú várókban Sydney és Melbourne nemzetközi repülőterén, míg március közepétől az Ausztrália és Los Angeles között közlekedő Airbus A380 bizonyos járatain, szintén csak első osztályon, vezeti be az új szolgáltatást.

Mozizhatunk a váróban Forrás: AFP/Donald Bowers

Így míg várakozunk egy gép indulására pezsgőt szürcsölve, addig izgalmas virtuális sétát tehetünk a világ bármely pontján (már ahová a Qantas gépei repítenek), míg a repülőn utazva a legújabb, látványos hollywoodi szuperfilmeket tekinthetjük meg - akár 3D-ben is.

Émelygést, hányingert válthat ki

A Samsung Gear VR eredetileg már ősszel a boltokba került volna, de végül csak 2015 első negyedévében hozzák kereskedelmi forgalomba. A sisak egyik hátránya a Microsoft HoloLens és a Google Glass szemüvegével ellentétben, hogy teljesen kizárja a külvilágot, használata közben észre sem vesszük, mi történik körülöttünk.

Virtuális térben játszhatunk Forrás: AFP/Odd Andersen

Azt sem tudni, hogy a légitársaságnál számoltak-e azzal, hogy a virtuális sisak által keltett illúzió fokozott émelygést, szédülést vagy hányingert vált ki sok viselőből. Ez a jelenség egy mozgó repülőgép fedélzetén fokozottan jelentkezhet. A légiutas-kísérők valószínűleg csak tökéletes repülési viszonyok között ajánlják majd fel az utasoknak a szórakozás virtuális formáját.