Saját keresőt indít az Apple?

iPad
People look at the new iPad Mini 3 (L) and iPad Air 2 (R) on October 16, 2014 during an event unveiling the company's new iPad line in Cupertino, California. Apple released the new iPads and introduced updated operating software and announced that its new mobile payments system, Apple Pay, will launch on October 20. Apple, which popularized tablets with its iPad, remained the largest single global vendor in the second quarter but its market share fell to 26.9 percent from 33 percent in 2013. AFP PHOTO/GLENN CHAPMAN
Vágólapra másolva!
Egy Apple Search nevű szolgáltatáshoz keres termékmenedzsert a cég az interneten.
Vágólapra másolva!

A Cult of Mac blog szerzői fedezték fel az Apple egyik álláshirdetését, amelyben a cég termékmenedzseri pozícióra vár jelentkezőket. A február 2-án meghirdetett állás leírásában a munkavégzés helyeként San Franciscót jelölték meg. A leírásban pedig az szerepel, hogy a leendő alkalmazottnak egy több százmillió felhasználó által használt keresőplaform működését kell majd felügyelnie.

A leírásban úgy fogalmazhat, hogy a pozíciót elnyerő alkalmazottak közreműködhetnek egy forradalomnak, amely megkönnyíti majd a mobil eszközök és számítógépek használatát.

A hirdetés az Apple oldalán Forrás: Origo



A Business Insider üzleti hírportál a Pipar Jaffray cég elemzőjének öt évvel ezelőtti prognózisát idézte a hír kapcsán. Gene Munster 2010-ben hetven százalékos esélyt adott annak, hogy az Apple saját keresőmotort fejleszt az elkövetkezendő öt évben. Munster azt is megjósolta, hogy a cupertinói cég saját térképszolgáltatást indít, és az a prognózisa beigazolódott. A Cult of Mac blog szerint az Apple és a Google megállapodása, amelynek révén a Safari böngészőben az utóbbi keresője az alapértelmezett szolgáltatás, az idén fog lejárni.

Ugyanakkor a Business Insider szerint nem valószínű, hogy a cégnek lenne erőforrása és szakértelme egy teljes webes kereső elindításához. Sokkal valószínűbb, hogy a leendő termékmenedzser az iTunes vagy az App Store tartalmai között kutató felület megreformálásában működhet majd közre.