Függőkert hűti majd a frankfurti toronyházat

A belső kertek a kellemes klímát biztosítják a Flying Garden Towerben
Vágólapra másolva!
A Flying Garden Tower Európa legforgalmasabb szállítási központjának éke lehet különleges formájával és az épület belsejében, a homlokzat mögött lógó függőkertekkel.
Vágólapra másolva!

A Coop Himmelb(l)au nevű osztrák építésziroda győztes pályázata alapján épül meg a frankfurti reptér közvetlen szomszédságában található Gateway Gardens üzleti negyed legújabb irodaháza, a 67 méter magas, az egyenes vonalakat csavart formákkal ötvöző Flying Garden Tower. A 18 emeletes üvegtorony tervezésekor a legfontosabb szempont a fenntarthatóság mellett az ott tartózkodók jó közérzete volt.

Fontos az energiahatékonyság

Az elliptikus dizájn nem csak esztétikai funkcióval bír, energiahatékonysági szempontból is nagy jelentősége van: a kelet-nyugati homlokzatok mögött átriumok lesznek, melyek magassága megegyezik magával az épületével.

A belső kertek a kellemes klímát biztosítják a Flying Garden Towerben Forrás: Coop-himmelblau

Ezek egyfajta védőzónaként működnek majd a külvilág és a konferenciatermek között, és itt fognak lógni a függőkertek, melyek megszűrik a nagy mennyiségű beérkező napfényt, hogy a mögöttük berendezett helyiségek természetesen hűvösek maradhassanak.

Látványos, mégis fenntartható

Az északi és déli oldal környezeti szempontból kedvező elhelyezkedése lehetővé teszi nagy, egy légterű és kisebb privát irodák berendezését is, ahol optimális körülmények között lehet dolgozni csapatban ésegyénileg egyaránt.

A torony látványterve Forrás: Coop-himmelblau.

A Coop Himmelb(l)au mérnökei a Flying Garden Tower tervezése során mindvégig figyelembe vették az építési terület egyedi sajátosságait, hogy a lehető leghatékonyabb energiafelhasználási tulajdonságokkal rendelkező, de a földről és levegőből nézve is látványos épületet hozzanak létre.

A Flying Garden Tower a frankfurti repülőtér kettes termináljának tőszomszédságában, a 35 hektáros területen fekvő Gateway Gardens területén lesz felhúzva. A modern építészetet a nagy kiterjedésű, zöld területekkel ötvöző üzleti negyed a tervek szerint számos egyéb épülettel fog bővülni 2021-ig az üvegtorony mellett: szállodákkal, szabadidőközpontokkal, éttermekkel és bárokkal, valamint oktatási és kutatóintézetekkel.

A Flying Garden Tower látványterve Forrás: Coop-himmelblau.