Plüssállatot klónoznak házi kedvencéből

Cuddle Clones
Vágólapra másolva!
Nyúlról, kutyáról, de akár papagájról is élethű másolatot készít egy amerikai cég.
Vágólapra másolva!

A Cuddle Clones nevű oldal munkatársai háziállatok szinte tökéletes mását készíti el plüss használatával a megrendelőknek. Ehhez csak egy fényképet kell küldeni a házi kedvencről több irányból, és szövegben is leírni a megrendeléshez, hogy, milyen egyéb külső jegyek legyenek láthatók a plüssbúl készült klónon.

Ha nyula van, jobban jár!

Az árak az állat méretétől függenek: egy nyúl, tengerimalac vagy hasonló házikedvenc másolatának ára egységesen 129 dollár, vagyis mintegy 35 ezer forint - ezért egy tíz-húsz centiméter magas játékot kap a megrendelő.

Ilyen élethű figurákat készít a Cuddle Clones - még több fotó itt Forrás: Origo



A nagyobb emlősök, például kutyák és macskák replikái, vagy lovak kicsinyített másai drágábbak: az akár 43 centiméteres kitömött figurák ára 199 dollár, átszámítva csaknem 54 ezer forint. Nagyobb méretekkel rendelkező figurákat is van lehetőség rendelni, ám ezek egyedi árszabás alá esnek. Az állatokról és plüssmásaikról ezen a linken egy hatalmas képgalériát lehet megtekinteni.

A házinyulát is leklónozzák Forrás: Cuddle Clones

Kínában készülnek a plüssklónok

A Cuddle Clones webáruházat az amerikai Jennifer Graham alapította az Oddity Central cikke szerint. Graham többször próbálkozott sikertelenül a cég kiszervezésével, ezért úgy döntött, hogy Kínában nyit műhelyt. 2013 óta készíti itt a plüssfigurákat hét dolgozó, akikkel a cégvezető Skype-on tartja minden nap a kapcsolatot.

Egy kutya élethű mása Forrás: Cuddle Clones



Mivel Graham a lehető legjobb minőségű terméket szeretné előállítani, ezért minden figurát nagy gonddal készítenek, kiváló minőségű plüss használatával a dolgozói. A ma már 300 ezer dollárt, vagyis 80 millió forintot érő Cuddle Clones naponta legalább egy darab állat plüssklónját el tudja adni magad ára ellenére. Az online vállalkozás hirdetésekre keveset költ, inkább a szóbeszéd erejére bízza magát.

Megrendelői közül sokan már elpusztult kedvencüket szeretnék ismét magukhoz ölelni, de akadnak olyanok is, akik ideiglenes távollétük idejére készíttetnek plüssverziót állatukból.

A kedvenc papagájából is lehet plüssfigura Forrás: Cuddle Clones