Többé nem fog karcolódni a mobil kijelzője

corning gorilla glass 4
Vágólapra másolva!
Még az idén a boltokba kerülhet a Gorilla szuperüveg utódja, ami ellenállóbb lesz a zafírnál is.
Vágólapra másolva!

A Corning cég - amely a Gorilla márkanevű, főként táblagépek és okosmobilok érintőképernyőinek védelmére használt strapabíró üveget fejleszti - most újabb szuperüvegen dolgozik.

A zafír csak a karcolást állja

A CNet úgy tudja, hogy a társaság új anyaga a Gorilla-üveg törésállóságát egyesíti majd a zafírüveg kopásállóságával. Bár korábbi pletykák szerint az Apple is arra készült, hogy zafírüveggel védje mobileszközeinek képernyőit, ez meghiúsult. Kiderült, hogy a zafír ugyan ellenállóbb a karcoknak a hagyományos üveghez képest, de sokkal jobban törik - ráadásul a beszállító cég is a múlt év végén váratlanul csődbe ment.

Ez lesz a zafír és a Gorilla nászából

Egy New Yorkban, pénteken tartott befektetői konferencián a Corning elnöke azt állította, a cégnek sikerült kifejlesztenie egy olyan újfajta üveget, ami a Gorilla-, és a zafírüveg előnyeit egyesíti. Utóbbit eddig elsősorban drága karórák számlapjának védelmére használták, a tavasszal érkező Apple Watchból is készül majd olyan változat, amelyet zafírkristály véd.

Egyelőre semmilyen részlet nem szivárgott ki az új szuperüvegről, a Corning csupán azt közölte, hogy még az idén elérhetővé teszi az anyagot a gyártóknak. Ha valóban sikerült a cégnek kikísérleteznie az univerzális képernyőüveget, azzal bebetonozhatja magát az összes gyártó elsőszámú beszállítójaként. Jelenleg főleg az Apple és a Samsung készülékeit borítják a Corning által fejlesztett üvegek.

Ez a készüléket még a Gorilla Glass negyedik generációja védi. Forrás: Corning

A cég nemrég egy LCD-tévékhez szánt újfajta, szupervékony üveget is bemutatott. Az Iris által akár egy centiméternél is vékonyabb képernyőjű lapostévéket lehet majd építeni, gyakorlatilag a tévé és a mobil ugyanolyan vastag lesz.