Facebookozó szélsőségeseket nyomott le az Anonymous

Videón üzent az Anonymous
Vágólapra másolva!
Újabb hadműveletet hajtott végre a hackercsoport: twitteres és facebookos felhasználókat támadott meg. Egy hónapot kellett várni az újabb kibertámadásra.
Vágólapra másolva!

Legutóbb január közepén hajtott végre nagyszabású kibertámadást az Anonymous hackercsoport az #OpIsis hashtag alatt meghirdetett hadművelete keretében. A hacktivisták még az év elején jelentették be, hogy kiberháborút indítanak a dzsihádisták ellen a a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségében elkövetett mészárlás nyomán.

Közösségi oldalakon toboroznak

Az Anonymous legújabb akciója során az Iszlám Állam, az ISIS terroristái által használt közösségi fiókokat támadta meg, többek közt facebookos, twitteres, Youtube-os és instagramos fiókokat törtek fel, és tettek elérhetetlenné.

Videón üzent az Anonymous Forrás: Origo



A hackercsoport még az év elején elérhetővé tett egy olyan listát, amelyen mintegy ezerötszáz olyan közösségi fiók volt megtalálható, amelyet az Anonymous gyanúja szerint az ISIS szélsőségesei, vagy velük szoros kapcsolatban lévő emberek használnak.

Jelszót törnek, adatokat csalnak ki

A Mirror című brit napilap szerint több száz fiók felett szerezhették meg a kontrollt az Anonymous hacktivistái, akik különböző módszerekkel dolgoznak. Egyes esetekben kampányszerűen jelentik a közösségi szájtok üzemeltetőinek a szélsőségesek fiókjait, amelyet az üzemeltetők deaktiválnak.

Más fiókoknak a jelszavait feltöréssel, vagy adathalász támadással szerzik meg a dzsihádista felhasználóktól. Az Anonymous a lenti videoüzenetében további akciókkal fenyegeti az ISIS terroristáit.