Napi két dollárért lehet kommentelni a Tabletmag.com cikkeit, a portál szerint ezzel a módszerrel távoltarthatók a trollok.

A zsidó kulturális hírportál hétfő óta díjat szed a kommentezési lehetőségért látogatóitól. Ha valaki egy napon át kommentálni szeretné a portál cikkeit, ezt két dollár, vagyis nagyjából 550 forint ellenében teheti meg.

Kommentezés havidíjért

Az egy hónapra szóló kommentelési lehetőségért havi 18 dollárt, tehát közel ötezer forintot szed a Tabletmag.com. Aki viszont egy teljes évig akar észt osztani a cikkek alatt, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ez ugyanis 180 dollárba, vagyis közel ötvenezer forintba kerül.

A korlátozástól a portál azt várja, hogy távol tartja vele a trollokat, vagyis azokat az internetezőket, akik értelmetlenül kötözködnek mindenkivel - írja Alana Newhouse, a Tabletmag.com főszerkesztője a beharangozó blogbejegyzésben.

A kommentek helyén a díjazás fogadja az olvasókatForrás: OrigoEbben egyébként az is olvasható, hogy a fizetős kommentelést sokkal jobb megoldásnak tartják, mintha teljes egészében megszüntették volna a kommentfunkciót az oldalon.

A Facebookon maradnak a trollok

A portál nem a fizetős kommentekből akar meggazdagodni, de szerintük bevezetésével rengeteg kellemetlenkedőt távol tudnak tartani a cikkektől - írja.

Továbbra is szabadon lehet kommentálni a Tabletmag.com cikkeit a Facebookon, Twitteren és más közösségi oldalon, és a szerkesztőség az olvasói leveleket megválaszolja a jövőben is.