Duplán görbül majd a Galaxy S6 képernyője

galaxy note 4 edge
Vágólapra másolva!
Mindkét oldalát meghajtja a Samsung új csúcsmobiljának. Legalábbis a pletykák szerint.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg úgy tudja, hogy a Samsung kétféle változatban dobja piacra legújabb csúcsmobilját, a Galaxy S6-ot a barcelonai Mobil Világkongresszus első napján, március elsején.

Az egyik kétoldalt lekonyul

A lap információi szerint az S6 mindkét változata 5,1 colos, tehát a tavalyi modellel azonos méretű kijelzővel lesz felszerelve, ám csak az egyik típusé lesz hagyományos, készül egy drágább modell is, amelynek jobb-, és baloldalt legörbül majd a képernyője.

Ez még csak a Galaxy Note 4 Edge. Ilyesmi lesz a Galaxy S6 is, csak mindkét oldalán görbítve, kisebb méretben Forrás: Samsung



Ez a megoldás egyébként nem teljesen új koncepció, a gyártó tavaly már korlátozott számban piacra dobott egy Edge nevű változatot a Note 4 tepsimobilból - ezen azonban csak a kijelző jobboldala volt legörbítve. Az így kialakuló képernyőrészen egy vertikális gyorsmenüt lehet előhívni.

Az S6 már fémből lesz

Mindkét modell házát fémből készíti a Samsung - ha igazak a Bloombert értesülései -, pedig az előző modellnek még műanyag borítása volt: bár ez is kellően strapabíró és könnyű volt, sokan gagyinak találták tapintásra, legalábbis a készülék árához képest.

Az új Galaxy S6-osokat a Samsung saját fejlesztésű processzorából a leggyorsabbal, az Exynos 7420-assal szereli majd fel. A kijelzők felbontása a full-HD-nál nagyobb 2560 x 1440 pixeles lesz, kamerából pedig 16 megapixeles vagy nagyobb felbontású típust vár a lap. A készülékek valószínűleg Android 5.0.2 Lollipop szoftverrel kerülnek a boltokba.

Milyen új mobilok várhatók még az idén? Olvassa el a CES kütyüexpó felhozatalából készült összeállításunkat!