Reklámmal bombáz a hibás okostévé

2015.02.11. 15:07

A Samsung beismerte, hogy készüléke önhatalmúlag reklámokat szúr be a műsorokba.

Lehet, hogy nem hallgatja le használóját, de van egy másik idegesítő tulajdonsága a Samsung új okostévéinek: a Reddit fórumozói szerint önhatalmúlag reklámokat játszik le a videós appok használata közben.

Ha okostévén mozizunk, megjelenik a reklám

A Guardian beszámolója szerint több Samsung gyártmányú okostévé tulajdonosa számolt be arról, hogy ha a tévén a Plex nevű alkalmazással játszik le filmeket, időnként a Pepsi reklámai szakítják meg a mozizást. A Plex egy olyan szoftver, amellyel a PC-n lévő filmeket a hálózaton keresztül egyszerűen le lehet játszani konzolok, táblagépen, okostelefonon vagy okostévén.

Forrás: Samsung"A legtöbb tévéműsort az elmúlt egy évben a Samsung okostévémen szoktam nézni, az elmúlt egy évben minden tökéletesen működött. Nemrég azonban a filmek vagy tévéműsorok felénél egy hang nélküli Pepsi-reklámot játszik le a készülék" - számolt be a Redditen egy Beans90 nevű felhasználó. Ő egyébként kiemelte, hogy a Plex playstatiönös, PC-s vagy táblagépes kiadásain nem jelenik meg hasonló reklám, az kizárólag az okostévén tűnik fel.

Tényleg nem kamu, a Samsung is beismerte

A reklámok egy Foxtel nevű internetes műsorsugárzó app tévés kiadásában is felbukkantak a Samsung tévéken: ott tizenöt perc tévénézés után jelenik meg egy Pepsi tévéreklám, ami kitakarja az élő műsort.

A Samsung szóvivője a Guardiannak beismerte a jelenséget, elmondása szerint a cég ausztrál modellei közül egyes típusokon egy hiba miatt jelennek meg a reklámok. Ennek elhárításán már dolgoznak, elvileg az ausztrál felhasználókon kívül másokat nem érint a probléma.