A legjobban várt idei játékok PC-re

Battlefield Hardline
Vágólapra másolva!
Nincs Playstation 4-e vagy Xbox One-ja? Szerencsére rengeteg szuper játék érkezik a konzolok mellett még PC-re is. Kiválogattuk a tíz legjobban vártat.
Vágólapra másolva!

Még a legújabb konzolok is csak megközelíteni tudják egy klassz gamer PC tudását, a legszebb játéko továbbra is számítógépre érkeznek. Ma már egy átlagos laptop is képes a legújabb játékok futtatására, legfeljebb nem a maximális grafikai beállításokkal. Továbbra is megéri számítógépen játszani, ezért összeszedtük azt a tíz játékot, aminek az idén érdemes helyet szorítani a merevlemezeinken.

Battlefield Hardline

A Call of Duty után a világ legnépszerűbb háborús-lövöldözős játéka a Battlfield. Idén a készítők változtatnak a jól bevált recepten: katonák helyett rendőrök és bűnözők bőrébe bújhatunk majd benne. A háborús csataterek helyett az alvilág és a hatóságok tűzpárbajai adják a játék alapját. Irányíthatjuk akár a bankrablókat, akik megpróbálnak megszökni a zsíros összegekkel, vagy a SWAT kommandósokat, akik mindenféle harci járművet is bevetnek, és félkatonai felszereléssel rendelkeznek.

Battlefield Hardline Forrás: Origo


A koncepció roppant kézenfekvő, mégsem venne mindenki mérget a Hardline sikerére, még annak ellenére sem, hogy új fejlesztői friss lendületet vihetnek a játékba. Ennek ellenére szinte biztosak lehetünk benne, hogy az első félév egyik legnépszerűbb játéka lesz. Reméljük, hogy az előző résszel ellentétben ezúttal nem félkész állapotban adják majd ki.

A megjelenés ideje: március 19.

***

Project CARS

A playstationösöknek ott a Gran Turismo, Xboxon pedig a Forza, szegény PC-sek viszont csak nehezen találnak élethű autóverseny-szimulátort. Elvileg ezt az űrt tölti majd be a Project CARS, ezt a játékot ugyanis át lehet kapcsolni realisztikus üzemmódba. Ilyenkor ugyan jóval nehezebb az irányítás, de teljesen valósághű élményt kapunk. A realisztikusság fokát a játékos állíthatja be, ha akarja, az ütközések és csúszások életszerűek lesznek, ha ez túl nehéznek bizonyulna, akkor bármikor egyszerűbb üzemmódba válthat.

Project CARS Forrás: Origo



Több mint ötven pálya és hetven kipróbálható jármű várja a játékosokat, a grafika pedig gyönyörűnek ígérkezik. A mai trendekkel ellentétben ez a játék nem egy nyílt világban játszódik, cserébe viszont a helyszínek sokkal részletesebben ki lesznek dolgozva.

A megjelenés ideje: március 20.

***

Grand Theft Auto V

PS3-on és Xbox 360-on bő másfél éve, PS4-en és Xbox One-on pedig már fél éve elérhető a Rockstar Games gengszterszimulátora, de a PC-seknek még márciusig várniuk kell, hogy Los Santos városában randalírozhassanak. Van még valaki, aki nem játszott a GTA V-tel? A világ legnagyobb költségvetéssel készített gengszterszimulátora két év után harmadszorra is megérkezik. Eddig csak konzolokra lehetett megvenni, március végétől a PC-sek is kipróbálhatják.

GTA V Forrás: Rockstar Games



Felesleges magyarázni, miért előzi meg óriási várakozás a windowsos verziót, a játékot minden idők legjobbjai között emlegetik. A fejlesztők azt ígérik, hogy a PC-s kiadás mindkét korábbinál szebb lesz, persze ehhez egy elég erős konfigurációra van szükség. Papíron a játék akár ultra-HD felbontásba is kapcsolható, bár ehhez már egy kisebb autó árába kerülő számítógépre van szükség.

A megjelenés ideje: március 24.

***

Mortal Kombat X

Visszatér minden szülő rémálma, a Mortal Kombat! A több mint húsz éves múltra visszatekintő, extra brutális verekedős játékot aligha kell valakinek bemutatni: a program hírhedtté vált nevetségesen kegyetlen kivégzéseiről, amelyeket a nyertes mérkőzések után lehet elkövetni.

Mortal Kombat X Forrás: Origo


A legújabb, tizedik rész újításai: a szereplők többféle harcmodorban tudnak küzdeni, és a háttérben lévő tárgyakat is fegyverként használhatják. Az előző részhez hasonlóan ezúttal is röntgenképes nézetben, lassítva mutatja majd a leglátványosabb akciókat. A játék továbbra sem családbarát, de legalább PC-ből sem igényel túlságosan nagy teljesítményűt, irányításához viszont érdemes kontrollert használni, billentyűzettel aligha boldogulunk a különféle támadási kombinációkkal.

A megjelenés ideje: április 14.


***

The Witcher 3: Wild Hunt

Ha szereti a mágikus szörnyeket, varázslatokat és különféle misztikus elemeket, a The Witcher 3 című akció-szerepjáték sok napnyi szórakozást nyújt majd önnek. A lengyel fejlesztésű játék elkészítésében magyarok is közreműködtek, és hivatalos magyar felirattal lehet majd megvenni májusban.

Witcher 3 Forrás: Origo



Egy óriási, szabadon bejárható virtuális világ várja a játékost benne, ahol látványos és grandiózus jelenetek közepette vadászhatunk különféle vérszomjas szörnyetegekre, a harcok során pedig a főszereplő képességei is folyamatosan fejlődnek.

A megjelenés ideje: május 19.

***

Batman: Arkham Knight

Az utóbbi évek Batman-játékainak megjelenéséig senki sem hitte el, hogy lehet valóban jó szuperhősös programot készíteni. Az Arkham Asylum és az Arkham City hatalmas sikert aratott: a legújabb rész, az Arkham Knight még nagyobb bejárható területtel érkezik, és még a legendás Batmobile-t is vezethetjük benne.

Batman Arkham Knight Forrás: Origo

A már jól bevált játékmeneten nem sokat változtatnak, továbbra is egyszerű, de élvezetes harcrendszer, rengeteg kütyü és fegyver, profi lopakodás és logikai feladványok várják a játékost.

A megjelenés ideje: június 2.

***

Heroes of the Storm

A Heroes of the Storm cím valószínűleg még keveseknek cseng ismerősen: a Blizzard cég legendás játékainak - WarCraft, StarCraft, Diablo - szereplői küzdenek meg benne egymással egy internetes arénában. Ez a szoftver "free to play" üzleti modellben jelenik meg: ez azt jelenti, hogy az alapjáték ingyenes, de a különböző extra tartalmakért fizetni kell. Bár a free to play programokat gyakran a játékosok lehúzására hegyezik ki, a Blizzard szintén népszerű online kártyajátékával, a Hearthstone-nal már bebizonyította, hogy lehet ezt ízlésesen is csinálni.

Heroes of the Storm Forrás: Origo



Az ingyenes játékokat a fejlesztők szinte mindig úgy optimalizálják, hogy kisebb teljesítményű gépeken is jól fussanak, így valószínűleg a Heroes of the Storm is megelégszik majd egy átlagos laptoppal. A játék megjelenését olyan hihetetlen várakozás előzi meg, hogy készítői az egyébként ingyenesnek tervezett játék béta változatát pénzért árusítják: ezért 35 eurót kell fizetni.

A megjelenés ideje: 2015. második fele

***

Assassin’s Creed: Victory

Az idén is újabb folytatása érkezik a népszerű Assassin's Creed-sorozatnak: a kiszivárgott információk szerint a következő folytatás címe Victory lesz. Ez a program viktoriánus korabeli Londonban fog játszódni, ezen kívül azonban még nem sokat tudni róla.

Assassin's Creed Victory Forrás: Origo



Tavaly két folytatás is készült az Assassin's Creedből, ezek közül a Rogue alcímű sikerült jobban, a Victory fejlesztésén pedig ennek készítői dolgoznak. Ez ugyan bizakodásra ad okot, ám az már kevésbé, hogy a fejlesztőknek nagyon kevés idejük lesz befejezni a játékot az őszi megjelenésig.

A megjelenés ideje: 2015. október-november

***

Star Wars: Battlefront

Lehet rossz egy olyan játék, amiben a Csillagok háborújának rohamosztagosaival kell lövöldöznünk? Nem valószínű. A Star Wars: Battlefront egy belső nézetes lövöldözős játék, amelynek tíz évvel ezelőtt már jelent meg két előző része is. Az új Battlefront fejlesztése közel három éve zajlik, így a készítőknek várhatóan lesz idejük a tökéletesítésére.

Star Wars Battlefront Forrás: Origo



Talán nem véletlen, hogy a játékmenetéből még semmit nem mutattak meg, de biztosak lehetünk benne, hogy még idén karácsonyig a boltokba kerül - hiszen decembertől fogják vetíteni a mozik a Star Wars hetedik részét is.

A megjelenés ideje: 2015. év vége


***

Call of Duty (és valamilyen alcím)

A világ legnépszerűbb videojátéka nélkül biztosan nem telik el az idei karácsony sem. Azt most még nem tudni, hogy az új folytatás milyen alcímmel érkezik, és milyen korszakban vagy helyszínen játszódik majd.
(A tavalyi, Advanced Warfare története például 2054-ben zajlott.)

Call of Duty Forrás: Origo



Ezt a rész a Treyarch fejlesztőcsapat készíti, akik korábban a Black Ops I-II részeken is dolgoztak, így a népszerű zombiölő mód valószínűleg az újabb folytatásból sem marad ki.

A megjelenés ideje: 2015. év vége