A HTC is beszáll a virtuális valóságba

HTC One M9
Vágólapra másolva!
A frissített telefon és a kötelező fitneszpánt mellett egy virtuális sisak a cég újdonsága.
Vágólapra másolva!

A tajvani mobilgyártó vasárnap délután négykor Barcelonában, a világ legnagyobb mobilexpójának számító Mobil Világkongresszuson mutatta be újdonságait. Kiküldött tudósítónk hamarosan személyesen is megtapogatja a kütyüket, addig is összeszedtük a lényeget róluk.

Igen, jön a One M9

A HTC legújabb mobiljának is a HTC One márkanevet adta, azon belül azonban az M9-es számozást viseli a legújabb modell. Erről a készülékről gyakorlatilag minden előre kiszivárgott, így nem okozott meglepetést igazából egyik paramétere sem.

A One M9 ötcolos. full-HD felbontású képernyőt kapott, ami manapság már szinte kompakt méretnek számít. A készülék váza fémből készült, így a műanyagot gagyinak tartóknak sem lesz fóbiája tőle. Ebből a készülékből a szokásos ezüst és sötétszürke színek mellett arany és rózsaszín változat is készül. Az Android 5.0 szoftverrel debütáló telefon belsejében Qualcomm Snapdragon 810-es lapka dolgozik 3 gigabájt memóriával kiegészülve, a háttértár 32 gigabájtos, és akár 128 gigabájttal is bővíthető.

HTC One M9 Forrás: HTC

A kamera jobb lett

Az M9-es elődjénél jobb, 20,7 megapixeles, nagy fényerejű hátlapi kamerát kapott, aminek lencséjét zafírüveg óvja a karcoktól, és akár ultra-HD-ban is tud videót felvenni A képernyő fölé egy 4 megapixeles szelfikamera került, ezt azonban felszerelték az Ultrapixel nevű képjavító megoldással is, ám automatikus fókusza nincs.

A telefon átlagosnak mondható, 2840 milliamperórás akkumulátort kapott, bár lehetséges, hogy ehhez a képernyőmérethez ez is elegendő lesz. A telefon valamikor márciusban jelenik meg, árát később jelentik be.

HTC Grip Forrás: HTC

Az Under Armour nevű amerikai sportszergyártóval közösen fejleszti fitneszpántját a HTC. A Grip nevű eszköz ötféle szenzort tartalmaz, és beépített GPS-e is van, amivel így pontosan lehet rögzíteni például a futás útvonalát. A különböző sportokhoz eltérő módokba lehet kapcsolni az órát.

És egy újabb virtuális sisak

A HTC legérdekesebb bejelentése sem egyedi termék, egy Vive nevű virtuális sisak. Hasonló fejlesztése az Oculus Riftnek és az azzal együttműködő Samsungnak is van.

A HTC a Steam internetes játékboltot működtető Valve céggel közösen fejleszti saját sisakját. A bemutató alapján ez is elég ormótlan készülék, de a cég azt ígéri, hogy tele lesz pakolva mindenféle szenzorokkal, így élmény lesz használni, hányingert pedig nem okoz majd.

A HTC Vive virtuális sisak Forrás: HTC



A gyártó gyors, 90 hertzes képfrissítést ígér a belső képernyőhöz, a vezérlést pedig a kézmozgás érzékelésével, hagyományos kontrollerek nélkül is megoldható lesz. A Verge úgy tudja, hogy a Vive első változatába csupán 1200x1080 pixeles, tehát a full-HD-nál kisebb felbontású képernyő kerül. Nem csak játékokhoz, de akár panorámakamerával felvett filmek, koncertek megtekintésére tervezik Tavasszal még csak a fejlesztőknek szánt változata debütál, de a HTC szerint még idén a boltokba kerül a Vive-sisak.