Kilenc országgal köti össze hazánkat a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
Horvátországhoz és Szlovákiához már most szupergyors interneten kapcsolódunk.
Vágólapra másolva!

Hatmilliárd eurós fejlesztés részeként 2018-ig olyan tíz országot összekötő európai IP-hálózatot épít, amelyen keresztül a cég egységesen tudja nyújtani internetalapú szolgáltatásait.

Két országhoz már gyorsan kapcsolódunk

A Deutsche Telekom a barcelonai Mobil Világkiállításon hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be a fejlesztést, valamint azt, hogy tíz országból hármat már összekapcsolt új európai hálózatán: Horvátországot, Magyarországot és Szlovákiát.

"Ahelyett hogy 10 országban, 10 helyen, 10 különböző megoldásunk lenne, központilag fejlesztünk mindenki számára" - magyarázta Claudia Nemat, a DT igazgatóságának tagja a bővítés bejelentésekor. A tagvállalatok szabványosított építőelemeket választhatnak a "központi katalógusból", és az adott régió illetve ország piaci körülményeihez és igényeihez igazított ajánlatokat állíthatnak össze.

Felhőalapú videojátékot is szolgáltatni fog

Az első termék, a "Cloud VPN" elnevezésű, kisvállalati ügyfelek részére fejlesztett megoldás már most elérhető a szlovák, magyar és horvát ügyfelek számára. Ezt további termékek követik majd az év során, köztük felhőalapú tévé-, és videojáték-szolgáltatás is.

Az európai hálózatbővítések garantálják, hogy 2018-ra a lakosság mintegy 95 százaléka élvezheti majd a 4G mobilinternet előnyeit, 2020-ra pedig a vállalat összes mobil adótornya ezt a technológiát fogja használni. 2018-ra Európában a Deutsche Telekom hálózatába kapcsolt összes háztartás mintegy fele széles sávú, minimum 100 megabit/másodperc sebességű kapcsolattal érheti majd el az internetet. Az elkövetkezendő években a háztartásoknak mintegy 12 százalékában a vezetékes kapcsolat átviteli sebessége pedig elérheti akár az 500 Mbit/sec sebességet is.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.