Európában is felpörgetnék a dolgok internetét

Vágólapra másolva!
A Cisco, az Intel és a Deutsche Telekom startupprogramot indít.
Vágólapra másolva!

A barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel, hogy Challenge Up! néven közös, a dolgok internetének (Internet of Things, IoT) elterjedését serkentő kezdeményezést indít európai, közel-keleti és afrikai startup vállalkozásoknak. A Cisco várakozásai szerint 2020-ra 50 milliárd eszközt fog összekapcsolni az internet, ezért a dolgok internetében hatalmas üzleti lehetőséget lát.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az IoT szolgáltatások és azok társterületein – iokos otthon, digitális város, intelligens energiahálózat, hálózatba kapcsolt autók, hordható okos eszközök, Ipar 4.0, azaz ipari automatizálás, információ biztonság, big data, analitikai elemzések, konnektivitás és felhőszolgáltatás – tevékenykedő startupok számára hozták létre.

Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a termékeik és szolgáltatásaik globális kereskedelmi forgalomba hozatalát célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak. Az érdeklődő startup vállalkozások a www.challengeup.com címen jelentkezhetnek a programra május 25-ig.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (2015. június 22-26. között) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják.