A pufók arcú, és sokak szerint ugyanolyan sértő fejecskét viszont megtartotta a közösségi oldal.

A Facebook-bejegyzéseknél eddig a megadható érzések között a kövér (fat) is szerepelt, a közösségi oldal azonban aktivisták és egy petíció nyomására eltávolította ezt a lehetőséget. A "kövérnek érzi magát" státusz nagy felháborodást váltott ki, többen úgy érezték, sértő a túlsúlyos emberekre nézve, és negatív érzéseket vált ki belőlük.

Viccet csinál az érzéseinkből

A Change.org petíciós oldalon indított aláírásgyűjtés szervezője kifejtette, ő már szenvedett olyan evészavartól, mint az anorexia vagy a bulímia, túlsúlyos is volt, így tisztában van vele, hogy milyen érzés az, ha az ember kövérnek érzi magát. Úgy vélte, a közösségi oldal ezen opció megadásával épp azon emberek érzéseiből csinált viccet, akik valóban rosszul érzik magukat a súlyfelesleg miatt.

A kövér nem egy érzés, hangoztatták az aktivistákForrás: change.org

Sokan úgy vélték, az ilyen bejegyzések csak felerősítik a betegséggel küzdőkben a negatív érzéseket, még jobban belelovalja őket az egészségtelen életmód folytatásába, veszélyeztetve ezzel jóllétüket, egészségüket és akár az életüket is.

Eltelt még lehet az ember  

A petíciót majdnem 17 ezren írták alá, ezt követően a Facebook törölte a kövér kifejezést a hangulatok közül, mostantól csak a "eltelt"-nek érezhetjük magunkat, ehhez rendelték hozzá a sokak által még mindig offenzívnek tartott, pufók arcú fejecskét is.

Már csak elteltnek érezheti magátForrás: Origo

Az aktivisták egyébként nemcsak a hangulat eltávolítását követelték, de azt is, hogy a közel másfélmilliárd havi látogatóval rendelkező Facebook támogassa az embereket a pozitív énkép kialakításában.