Már megveheti 11 ezerért az Apple óráját

apple watch smartwatch
Az Apple munkatársa mutatta be, hogy működik az okosóra
Vágólapra másolva!
Megjelentek a kínai boltokban és online áruházakban az Apple Watch másolatai. Nem csoda, a csúcstermékekből elég egyet levenni a gyártósorról, és lehet is reprodukálni.
Vágólapra másolva!

Ugyan legkorábban április 24-ig nem lehet sem az Egyesült Államokban, sem Kínában rendelni az Apple első okosórájából, az mégis kapható Sencsen tartományban. Egyelőre silány másolatokról van szó, olyan nevek alatt mint uWatch, iGreat, vagy a8Watch.

Ezek az első hamisítványok kinézetre teljesen úgy néznek ki, mint az eredeti óra, tudásuk azonban messze elmarad tőle. A kép- és hangminőségen van mit javítani, ahogy a felület sem működik megfelelően, írta a Forbes. Egy iPhone Watch elnevezésű óra ugyanakkor képes volt rá, hogy hívásokat kezdeményezzen, fotózzon, illetve egy iPhone-nal és androidos Xiaomi telefonnal is párosítani lehetett.

Előbb boltokba kerül és olcsóbb

A még gyatra utánzatok előnye, hogy előbb megjelennek mint az eredeti termék, és rendkívül alacsony áron hozzájuthatunk. Míg a legolcsóbb Apple Watch is 399 euró, azaz nettó 121 ezer forint lesz, addig a kínai másolatok már 39-80 dollár közötti áron, azaz 11-20 ezer forintért kaphatóak.

Az ázsiai Szilícium-völgyből szivárognak ki az első felvételek a bemutatásra váró csúcskészülékekről, ugyanígy náluk kaphatóak mindig az első másolatok is. A sencseni iparterület arról híres, hogy az ott dolgozók alacsony munkabérért, rossz munkakörülmények között gyártják az elektronikai eszközöket, így az iPhone-okat is - ezeket végül a Nyugaton értékesítik.

Egyetlen dolog tud rosszabb lenni a hamisításnál, ha már a kalózok sem vesznek tudomást egy új termékről.