Ennél erősebb laptopot most nem is vehet

Az Asus ROG G501-es laptopja
Az egyik legvékonyabb gamer laptop lett az új ASUS gép
Vágólapra másolva!
A gamer laptop a legújabb NVIDIA csúcsvideokártyát tartalmazza, de egy kisebb vagyonba kerül majd.
Vágólapra másolva!

Alig több mint két centiméteres vastagságával kategóriájához képest szupervékonynak, két kilogrammos tömegével pedig egészen könnyűnek számít az Asus új, videojátékosoknak szánt noteszgépe, a ROG G501.

A 15,6 colos képernyővel szerelt notebookot nem lehet olyan könnyen hurcolni, mint az Apple legújabb MacBookját, de cserébe mindenből a legjobb felszereltséget kapta. A laptop belsejében egy szupergyors Intel Core i7 4720HQ processzor, valamint egy Nvidia GTX 960M grafikus gyorsító dolgozik 16 gigabájt memória és egy fél terabájtos SSD-háttértár mellett. A gyártó szerint olyan fejlett hűtési rendszer dolgozik a gépben, hogy játék közben sem süvítenek a ventilátorok benne hangosan.

Az egyik legvékonyabb gamer laptop lett az új ASUS gép Forrás: Asus

Erre a drága, de nagyteljesítményű hardverre szükség is van, mivel a gépet 4K-s ultra-HD képernyővel szerelték fel, ami 3840x2160 pixeles felbontást jelent. Tehát négyszer annyi képpont van rajta, mint egy szokásos full-HD-s kijelzőn. Az óriási felbontás a modern játékok használatakor rendkívül élethű látványt biztosít, de az ultra-HD-ben való játék hatalmas számítási teljesítményt igényel.

A laptopot USB 3.0-s csatlakozókkal szerelik, de megtalálható rajta Thunderbolt-port is, ami az ultra-HD-s képernyők csatlakoztatásához szükséges.

Meglepő, de az Asus csúcslaptopja nem a legvékonyabb gamer notebook, a Razer januárban bemutatott modellje még két milliméterrel vékonyabb, ráadásul drágább videokártya került bele, ezért cserébe azonban akár 2700 dollárt (770 ezer forintot) is elkérnek érte.