Super Mario végre bekúszik mobilokra is

Az öntudatára ébredt Super Mario válaszol is a kérdésekre
Vágólapra másolva!
Sokáig ódzkodott tőle, végül mégis beszáll az okostelefonos játékok piacára a Nintendo. Az új online áruházból bármilyen felületre megvehetjük és letölthetjük majd az alkalmazásokat.
Vágólapra másolva!

Bár sokáig állította a Nintendo, hogy nem száll be a mobilos piacra, most a DeNa szakembereivel közösen új játék appok fejlesztésébe kezd. A hangsúly az “új” játékok kifejlesztésén van: nem a meglévőeket optimalizálják okostelefonra és táblagépre, hanem a legendás karaktereknek gyártanak új pályákat. Így még az is lehet, hogy a kilencvenes évek kedvenc bajuszos szereplője, Super Mario bukkan majd fel egy új Candy Crush-szerű alkalmazásban.

Mesterséges intelligencia után mobilfelületet kap Super Mario Forrás: University of Tübingen

Az új appok fejlesztéséhez és működtetéséhez nem akármilyen partnert választott a japán cég: a DeNa üzemelteti Japán egyik legnépszerűbb gamer portálját, ahogy a Final Fantasy mobilos verziójának (Android, iOS) elkészítéséért is ők felelősek.

Jön az új Steam jövőre

Az alkalmazások mellett egy olyan online áruházat is létrehoznak, mint a Steam, amelyről aztán okostelefonra, tabletre, PC-re és a meglévő nintendós konzolokra is megvehetjük a játékokat. Ez a cross-platform felület idén ősszel rajtol el.

Egy új generációs konzolt is fejlesztenek a háttérben NX kódnév alatt, erről azonban nem árultak el túl sok információt. "Túl korai még részletekbe bocsátkozni a projekttel kapcsolatban, remélhetőleg jövőre már több információval szolgálhatunk" - írták.

Az együttműködés keretében a Nintendo április 2-i határidővel 10 százalékos részesedést szerez a DeNa vállalatban, míg utóbbi a japán cég részvényeinek 1,24 százalékát vásárolja meg.