Az Apple Watch kiszámolja, mikor halunk meg

Apple Watch Life Clock
Vágólapra másolva!
Az Apple okosórája készült fitneszapp jelzi, mennyivel tovább élünk, ha sportolunk. Ha viselője punnyad, szembesülhet korai halálával.  
Vágólapra másolva!

Még nem is kapható az Apple Watch, de már elkészült hozzá egy radikális fitneszalkalmazás, a Life Clock. A morbid fitneszapp a megszokottnál radikálisabb módszerrel próbálja egészséges életmódra sarkallni viselőjét: egy átlagos élethosszt alapul véve azt mutatja meg, hogy mennyivel csökken a várható élettartamunk, ha lustálkodunk, és mennyivel nő, ha testmozgást végzünk.

Nincs tudományos háttere

Természetesen az Apple Watchon megjelenő érték nem tudományos számítások alapján jelenik meg, hiszen lehetetlen megjósolni egy ember halálának időpontját. Az app az órába épített szenzorokkal érzékeli, hogy viselője mennyire folytat aktív életmódot. Ha azt érzékeli, hogy régóta egy helyben ül, figyelmeztetést küld neki, de arra is felhívja a figyelmet, ha nem alszik eleget, mert ezt is a várható élettartam csökkentésével bünteti. Az élettartam növekedést egy könnyű sétával lehet visszatornászni.

A Huffington Post szerint az alkalmazás egyelőre egy koncepció formájában létezik, azt még nem tudni, hogy egyáltalán megvalósítható lesz-e a felülete az Apple Watchon. A külső fejlesztők appjai ugyanis csak korlátozottan használhatják az okosóra erőforrásait.

Így nézhet majd ki a Life Clock az Apple Watchon Forrás: Origo