Az Apple után a Google is betör a luxuspiacra

tag heuer google intel okosóra
A svájci óragyártó elnöke a Szilicíium-völgy cégeivel kooperál
Vágólapra másolva!
A Google, az Intel és a Tag Heuer szövetkezik, hogy egy olyan svájci óraművet hozzon létre, amelyet okos funkciókkal szerelnek fel. A csúcstermék létrehozása érdekében együttműködésre lép a Szilicíium- és az Óra-völgy. 
Vágólapra másolva!

A TAG Heuer, a Google és az Intel bejelentette együttműködését az Intel technológiáján és az Android Wearen alapuló svájci okosóra kifejlesztésére. A svájci óragyártók és a Szilícium-völgy vállalatai közti együttműködésben a cégek egyesítik a luxusóra-készítés, illetve a szoftver- és hardvergyártás területén meglévő szakértelmüket.

A vállalatok együtt fognak kifejleszteni egy olyan terméket, amely egyszerre számít luxuscikknek, valamint mindennapos használati eszköznek is a viselője számára. A csúcskütyü egyesíti a kaliforniai Szilícium-völgyből és a svájci La Chaux-de-Fondsban található Óra-völgyből érkező innovációt, kreativitást és dizájnt, olvasható a közleményben.

A svájci óragyártó elnöke a Szilicíum-völgy cégeivel kooperál Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az együttműködést a Baselworld óra és ékszerkiállításon jelentették be hivatalosan a TAG Heuer standjánál tartott sajtókonferencián.

Hasonló koncepció a Withings-óra

Hasonló ötlettől vezérelve fejlesztette ki saját okosóráját a Withings, amely minőségi svájci okosórát mutatott be év elején. Maga az óramű svájci gyártmány, megfelel a legmagasabb szintű, szigorú követelményrendszernek. külsőre úgy néz ki az Activité, mint egy analóg óra, de okos funkciókkal látták el.

Az elegancia az árban is megjelenik: 450 dollárért, azaz 220 ezerért forintért kapható - a svájci órák között ez egyébként alacsony árfekvésnek számít. Egy középkategóriás modellt is piacra dobtak, az Activité Pop harmadannyiba kerül, mint a luxusóra, de a "Swiss made" felirat sem került már rá.