Nyáron érkezik az új Apple TV

apple tv médialejátszó tévé set-top-box médialejátszó
Vágólapra másolva!
Júniusban, a fejlesztői konferencián mutathatják be az új Apple TV-t. A cég tévéhez csatolt médialejátszója állítólag megkapja a Siri virtuális asszisztenst, és az App Store áruház alkalmazásait is letölthetjük rá. Ráfér egy ráncfelvarrás az elavult set-top-boxra.
Vágólapra másolva!

Idén júniusban egy felokosított verzió jelenik meg az Apple TV-ből, kibővített funkciókkal és nagyobb tárhellyel érkezik az új lejátszó, írta a Buzzfeed a céghez közel álló forrásokra hivatkozva. Az új Apple TV-t az idei fejlesztői konferencián (WWDC) mutatják majd be.

A hírek szerint a legújabb A8-as processzorral szerelik fel. Elérhetőek lesznek rajta az App Store online áruház szolgáltatásai és alkalmazásai. Ahogy a Siri virtuális asszisztenst is beépítik a set-top-boxba, így hangvezérléssel is irányítható lesz.

A hangparancsokkal való vezérlés főleg kényelmi funkció lesz, maga az App Store elérése azért érdekes, mert így nem csak multimédiás appokat, de akár játékokat is telepíthethünk a kütyüre és használhatjuk őket a tévén - az Apple TV ezzel a konzolok kihívója lehet.

A legfrissebb generáció is már három éves Forrás: Apple

A cupertinói cég online tévészolgáltatást is tervez indítani az idén: logikus lenne, ha ezt a havi díjas műsorstreamelést is az új Apple TV érkezésével egyszerre indítanák el. Még 2009-ben egy havonta 30 dolláros előfizetést szerettek volna bevezetni, most azonban a szolgáltatókkal és csatornákkal közösen indítanák a projektet, saját felületet biztosítva a felhasználóknak.

Olcsóbb lett az előd

Az Apple 2012 óta nem mutatott be új változatot az Apple TV-ből, így nem lenne meglepő, ha idén júniusban tényleg lecserélnék azt. Erre utal, hogy az új Macbook és az Apple Watch bemutatóján Tim Cook bejelentette, a médialejátszó olcsóbb lett, ára ezentúl nettó 69 dollár, vagyis nagyjából 20 ezer forint. Eddig tízezer forinttal (30 dollárral) került többe a tévéhez kapcsolható eszköz, ami az iTunes filmkatalógus mellett az Apple-eszközök képét is képes a tévén megjeleníteni.

Az HBO internetes szolgáltatásai elérhetők lesznek az Apple TV-n. Vagyis a mozicsatorna teljes műsorkínálatát külön HBO-előfizetés nélkül használhatjuk iPhone-on, iPaden és Apple TV-n. A havidíj az Egyesült Államokban 15 dollár, azaz 4200 forint lesz - a nemzetközi bevezetésről még nincs információ.