Saját lábra állítja, és még jobban függetleníti a közösségi oldaltól a Facebook a Messenger csevegőappot. Megnyílik az út, hogy külső fejlesztők turbózzák fel az alkalmazást.

Teljes ráncfelvarráson esik át a Facebook Messenger alkalmazás, tudta meg a Mashable. Ha minden igaz, a jövő heti F8 fejlesztői konferencián, San Franciscóban jelenti be a cég, hogy a csevegőappot megnyitják a külső fejlesztők előtt, így első körben állítólag 20 új szolgáltatással bővül. Azt még nem tudni, hogy kik is a partnerek, és mit jelent a gyakorlatban az integráció: beépülnek az új funkciók a Messengerbe, vagy azon keresztül elérjük és át leszünk irányítva a másik appba.

Leválasztották a Facebook appról

A Messenger alkalmazást 2011-ben indította a cég, akkor még a Facebook appon belül is elérhető maradt az üzenetküldés. Majd tavaly nyáron - sokak nagy bánatára -, teljesen szétszedte a két felületet a cég, így csevegni már csak a Messengeren belül van lehetőség, anélkül nem megy.

Azt mindenesetre sikerült elérniük, hogy rengeteg felhasználó töltötte le a Facebook Messengert: az iOS alapú eszközökön az első számú ingyenes üzenetküldő alkalmazás. Globálisan több mint kétszáz millió aktív felhasználója van az appnak.

Elindult a Fizetés gomb tesztje

Azóta sorban érkeznek a hírek, hogy milyen új funkciókkal kívánja felturbózni Zuckerberg az alkalmazást. Októberben derült ki, hogy a Paypalhoz hasonló, felhasználók közti fizetési megoldás kidolgozásán fáradozik a cég.

A közvetlen fizetés a mobil és asztali felületről is elérhető leszForrás: Facebook

A szolgáltatás hasonló lesz a Square Cash mechanizmusához, csak nem e-mailben, hanem a Facebook Messengeren keresztül lehet majd más felhasználóknak pénzt küldeni a kártyaadatok megadása után. Így bárhol, bármikor tudunk utalni egy mobileszköz és internet segítségével.

Az új funkció még a hónapban bevezetésre kerül az Egyesült Államokban. Az amerikai tesztidőszak után azonban globálisan is beindul.