Saját G.I. Joe-t tervezhet a gyerek

2015.03.23. 13:34

 Gyerekeknek szánja legújabb tervezőszoftverét az Autodesk. Gyerekeknek szánja legújabb tervezőszoftverét az Autodesk.  A Tinkerplayjel 3D-nyomtatható játékokat lehet készíteni.

Az AutoCAD, az Inventor és más professzionális tervezőszoftvereket készítő Autodesk cég legújabb fejlesztését a gyerekeknek szánja.

Lehet saját G.I. Joe-d!

A Tinkerplay egy minden lehetséges platforma  - iOS, Android, Windows-  elérhető tervezőapplikáció, amelyet kifejezetten az G.I. Joe-hoz hasonló, mozgatható végtagokkal rendelkező akciófigurák megalkotására optimalizáltak.

Ilyen profi játékfigurákat lehet tervezni a programbanForrás: AutodeskBár a kezelőfelületet leegyszerűsítették annyira, hogy egy gyerek is elboldoguljon vele, nem kizárólag az appal együtt érkező figurasablonokkal lehet dolgozni - teljesen egyedi figurákat is lehet tervezni a Tinkerplayjel.

A végeredmény 3D-ben ki is nyomtathatóForrás: Autodesk

Irány az első 3D-nyomtató

A kész figuratterveket az appból olyan formátumban lehet kinyerni, amely közvetlenül alkalmas 3D-nyomtatásra. Nagyobb módosításokat az Autodesk átlagfelhasználóknak szánt Tinkercad szolgáltatásából lehet elvégezni.

Ha valakinek nincs lehetősége egy egyszerűbb 3D-printeren a valóságban kinyomtatni a figurát - ez azért manapság még nem olcsó -, a Tinkerplayben különböző pózokba állíthatja kreálmányát.