Feltörték a Twitchet, mindenki cserélhet jelszót

2015.03.24. 10:43

Az Amazon videojátékokat élőben közvetítő oldalától adatokat loptak el.

Kedden a Twitch hivatalos blogján arra kérték a felhasználókat, hogy változtassák meg a szájton használt jelszavaikat. A csere olyan esetekben is javasolt, amikor valaki a Twitchen megadottal azonos jelszót használ más szolgáltatásban is. A jelszócserére a következő belépéskor is felhívják a felhasználók figyelmét.

Az oldal üzemeltetőinek tudomására jutott, hogy egyes Twitch-fiókok adatai illetéktelenek kezére jutott, ezért van szükség a jelszócserére globális szinten. Elvileg ugyan konkrét jelszavakat nem szereztek meg a behatolók, azokat ugyanis titkosítva tárolta a Twitch rendszere, bizonyos visszaélésekre ez is lehetőséget ad.  Ezen kívül felhasználói neveket, e-mail címeket, telefonszámokat, születési dátumokat és lakcímeket is megszerezhettek a behatolók.

A Twitch címlapjaForrás: OrigoBiztonsági okokból újra hozzá kell kapcsolni a YouTube-os és twitteres fiókokat is a Twitchen regisztrálthoz.

Nagy biznisz a játékok közvetítése

A világ legnagyobb internetes áruházát működtető Amazon tavaly nyáron vásárolta meg a Twitch.tv-t: ezen az oldalon az élő sportközvetítésekhez hasonló módon lehet videojátékosok tevékenységét követni. A szájton minden videojátékos stílus képviseltetve van a gyűjtögetős kártyajátéktól a multiplayer lövöldözős mérkőzésekig.

A Twitch ma már az internet legnagyobb forgalmat bonyolító oldalai közé sorolható a Netflix online téka, valamint az Apple és a Google szolgáltatásai után. Nem véletlen, hogy az Amazon 970 millió dollárt fizetett a szájtért.