Tárcsázni lehet a Facebook új appjával

facebook phone tárcsázó
Vágólapra másolva!
A cég új alkalmazásával könnyebb lenne a hívások blokkolása, és egy ismeretlen hívó sem lenne teljesen ismeretlen: az app minden elérhető adatot begyűjt az illetőről.
Vágólapra másolva!

A Facebook jelenleg 11 mobilalkalmazása mellé hamarosan egy újabb érkezhet. A cég nem túl kreatív módon a rendszerappok után nevezi el saját szoftvereit, a mostani neve így Phone (Telefon) lenne.

Az alkalmazás és a róla készült képernyőképek egy frissítés során szivárogtak ki, ha minden igaz a Facebook munkatársai már a háttérben tesztelik. A cég a VentureBeat-nek megerősítette a Phone létezését, de nem volt hajlandó további részletet elárulni róla, talán a ma kezdődő F8 fejlesztői konferencia után többet tudunk már.

A még tesztelés alatt álló Facebook Phone app Forrás: AndroidPolice

Ami a képek alapján kiderült, hogy a Phone egy újfajta tárcsázó app lenne, amely a gyakran visszautasított telefonszámról érkező hívásokat blokkolná, illetve a hívó félről rengeteg háttérinformációval látná el a felhasználót - vélhetően a neten, nyíltan elérhető adatokból dolgozna.

Így megtudhatjuk ki hív, vagy ír nekünk üzenetet, még ha nincs is az ismerőseink közt, vagy a telefonkönyvben. Ez elég hasonló, mint amit a Whitepages Caller ID app tud.

A Home nagy kudarc volt

A hír megosztotta a felhasználókat, sokaknak a Facebook korábbi, elbukott telefonos ötlete ugrott be. A Home egy olyan gyárilag installált szoftver volt, amely a telefon összes funkcióját a Facebooknak rendelte alá. A 2013-as kudarcot jól jelezte, hogy a Facebook Home-mal ellátott HTC készülék ára egyik napról a másikra 99 dollárról 99 centre esett az AT&T amerikai szolgáltató kínálatában.

Mi lesz a Messenger sorsa?

A ma kezdődő konferencián derül ki az is, hogy valóban fel akarja-e turbózni a Messenger appot a Facebook.