Lespórolták a deszkát a jövő gördeszkájáról

Orbitwheel
Vágólapra másolva!
Az Orbitwheel mindössze két kerékből áll. Néhány nap múlva kapható.
Vágólapra másolva!

A különleges termékekre specializálódott Hammacher Schlemmer internetes áruházában már előrendelhető az Orbitwheel nevű különleges gördeszka, amelynek első példányait már a hónap utolsó napján postára adják.

Csak gör, deszka nélkül

Az eszköz a monowheelhez, vagyis az egykerekű biciklihez vagy motorkerékpárhoz hasonló, mivel kereke gyűrűszerűen körbeveszi használójának lábát.

Orbitwheel Forrás: Orbitwheel

Kis mérete miatt azonban nem maga az ember ülhet bele, csak egy-egy lábfejét tudja behelyezni az erre a célra kialakított tartóra.

A nagyjából egy frizbivel azonos méretű kerekek összecsukhatók a kényelmes szállítás érdekében. A készítők videója szerint hullámzást imitáló lábmozdulatokkal lehet haladni az Orbitwheellel nagyjából a görkorcsolyákhoz hasonlóan.

Menőbb, mint a gördeszka

Az Orbitwheellel való közlekedés elsajátításához a gyártó egy olyan rudat is árul, amely összeköti a két kereket, így azokkal a hagyományos gördeszkához hasonlóan lehet közlekedni.

Az Orbitwheel sajtófotója Forrás: Orbitwheel

A fejlesztők szerint a különleges kerekekkel szerelt sportszer azért hatékonyabb a gördeszkánál, mert azzal eltérően sosem kell cipőtalppal az aszfaltot érinteni a hajtáshoz.

Egy teljes szett ára nettó száz dollár, vagyis nagyjából harmincezer forint.