Férfiakat hozott össze a Tinderen a vicces hacker

tinder mobil társkereső férfi átverés hacker
Vágólapra másolva!
Mindkét fél azt hitte, hogy nővel csetel, az árulkodó jelek sem voltak gyanúsak.
Vágólapra másolva!

Egy vicces kedvű kaliforniai programozó a Tinder randiapp fejlesztői felületével babrálva hozott össze egy durva, de kétségkívül tanulságos poént. A Verge-nek névtelenül nyilatkozó hacker ugyanis rájött, hogy elég egyszerűen lehet az ismeretlen embereket összekötő alkalmazáson kamuprofilokkal manipulálni.

A kamufiók lájkolóit kötötte össze

Nyitott pár hamis profilt a Tinderen, amelyek látszólag hölgyfelhasználókhoz tartoztak. Ezután írt egy olyan programot, ami a fiókok között továbbította az üzeneteket egy harmadik számítógépen keresztül. Bevallása szerint a Tinder fejlesztői felülete nem véd kellőképpen a hasonló visszaélésektől.

Tehát az a férfi, aki belájkolt egy ilyen kamu női profilt, majd üzenetet küldött a nem létező felhasználónak, azt megkapta egy másik, kamuprofilt lájkoló férfi, és ugyanígy vándoroltak az üzenetek fordítva is. Ezzel a megoldással mindkét férfi azt hitte, hogy egy nővel beszélget, de valójában egymással leveleztek.

Bár a programozó a szolgáltatáson keresztül ismerte meg saját barátnőjét, kolléganői elég sok negatív tapasztalatot szereztek a Tinderen, ezért akarta a trükkös módszerrel megvizsgálni, hogyan kommunikál két férfi egymással a randiappban, ha nem tudnak a másik fél valódi neméről - írja a Verge.

Senkinek nem tűntek fel a pasis üzenetek

Az átvert tinderezők tizenkét óra alatt átlagosan mintegy negyven üzenetet váltottak egymással, és a készítő beszámolója szerint egyik félnek sem tűnt fel az, hogy valami nem stimmel a másikkal, hiába utaltak erre figyelmeztető jelek.

Sokáig nem tűnt fel az átverés Forrás: The Verge

Bár az üzeneteket közvetítő kódot úgy írta meg, hogy az észlelje, ha valamelyik fél telefonszámot küld a másiknak, és cserélje össze annak számjegyeit, végül bizonyos esetekben be kellett avatkoznia: ilyenkor felfedte a feleknek, hogy egy átverés áldozatai. Mindenki másképp reagált: volt, aki mérges lett, más jót nevetett a dolgon.