Nem csak örökölhet, már válhat is Facebookon

facebook messenger mobil nő válás válókereset telefon férj szomorú
Vágólapra másolva!
A világon először a közösségi oldalon keresztül továbbították a hivatalos papírokat: egy brooklyni nő a Facebook Messengeren adta be válókeresetét.
Vágólapra másolva!

Tíz éve még az is újdonságnak számított, ha a bírósági idézést nem postai úton, hanem elektronikus levél formájában kézbesítették. Az email azóta teljesen leváltotta a hagyományos levelezési formát. Most pedig, a világon először egy közösségi oldalon keresztül továbbították a válási papírokat.

A Manhattani Legfelsőbb Bíróság engedélyezte egy brooklyni nőnek, hogy Facebook üzenetben adja be válókeresetét, mivel férjével már kizárólag telefonon és a közösségi oldalon tartotta a kapcsolatot. A férjnek 2011 óta nem volt állandó bejelentett lakcíme, ahogy mobilon is egyre nehezebben lehetett elérni - így a Facebook maradt az egyetlen kapcsolati pont hozzá.

Új gyakorlat lehet belőle

A bírói döntés értelmében a 26 éves nő ügyvédje hetente egyszer elküldi az üzenetet az asszony fiókján keresztül három héten át, vagy amíg nem kapnak visszajelzést, hogy a férj látta azt. Az első üzenetet el is küldték, de válasz még nem érkezett rá.

Ugyan kivételes esetről van szó, a jövőben akár új gyakorlattá is válhat, hogy a Facebook Messengert használják hivatalos iratok kézbesítésére - a céges levelezést és ügyfélszolgálatot már úgyis magához költöztetné a közösségi oldal.