Megérkezett a várva várt, első Apple Watch-teszt

apple watch smartwatch
Az Apple munkatársa mutatta be, hogy működik az okosóra
Vágólapra másolva!
Pénteken elkezdődik az Apple Watch előrendelése, két héttel később pedig már "boltokba" is kerül. De vajon mit fog tudni ez az apró drágaság?
Vágólapra másolva!

Péntektől megindul az Apple Watch előrendelése, két héttel később pedig már boltokba kerül a sokak által várt okosóra kilenc országban. A The Verge újságírójának lehetősége nyílt tesztelni, mint fogalmazott ez lesz a cupertinói cég első igazán új terméke az egykori vezér, Steve Jobs halála óta. Összességében talán úgy jellemezhető: a Watch lesz az egyik legszemélyesebb, de legdrágább kütyü is a piacon.

De miért fontos az előrendelés?

Maga az Apple Watch a cég többi termékével ellentétben alig vagy nem lesz kapható a boltokban, vagyis a premieren sem kígyóznak majd a korábban megszokott (sátrazós) hosszú sorok. A Macrumors értesülései szerint csak azok juthatnak majd hozzá, akik leadtak (elő)rendelést, ahogy később is csak a nagyobb márkaboltokra fókuszálnak. Eszerint valóban a kiváltságosok márkája lesz az Apple.

Az Apple Watch április 24-étől lesz elérhető az amerikai mellett, az ausztrál, kanadai, kínai, francia, német, hongkongi, japán és brit felhasználók számára. Bár a magyar boltokba egyelőre nem kerül az órából, a szürkepiaci, tehát nem hivatalos importból származó példányok - valószínűleg komoly felárral - megjelennek majd itthoni boltokban is.

Az Apple dolgozói ezzel szemben féláron vehetik majd meg a sima és a sport változatot, de még az arany, luxus kivitelű órához is 500 dolláros kedvezménnyel juthatnak hozzá - április 10-től 90 napon át élhetnek a lehetőséggel.

Addig tesztelhetjük, mit tud

Aki már most szeretné tudni, milyen lesz bökdösni az Apple Watchot, egy szimulátoron tesztelheti tudását. Ugyan még csak egérrel nyomkodhatjuk az óra felületét, de a főbb funkciók működése már így is elsajátítható.

A cupertinói cég arra számít, több millió példányban adnak majd el az órából az első negyedévben, annak ellenére, hogy a legolcsóbb változat is 350 dollár, azaz 95 ezer forint lesz - ez Magyarországon 120-130 ezer forintos árat valószínűsít.