Ez az első igazán közösségi videojáték

px57 logitech videojáték
Vágólapra másolva!
Teljesen a rajongók által tervezett videojátékot mutatott be a Logitech. A program több ezer játékos, öt hónap alatt összegyűjtött ötletei alapján készült el.
Vágólapra másolva!

Ingyenesen elérhető a világ első crowdsourced, azaz a közösség által létrehozott videojátéka, a PX57. A Logitech "Together We Game" (Együtt játszunk) projektjének keretében több mint 12 ezer javaslatot küldtek be a gamerek, ahogy a tervezési és fejlesztési folyamathoz is hozzájárulhattak.

Ilyen a PX57 felülete Forrás: Logitech

A felhasználók jelölhették ki a kulcsfontosságú elemeket, mint a beállítások, a főszereplők, a pontrendszer, valamint a fegyverek. Ez alapján pedig a New York Egyetem Game Lab igazgatója Frank Lantz és a Tiny Mantis fejlesztőcsapata készítette el a végleges szoftvert.

Az alapötletet az adta, vajon mi lesz egy olyan program, amelyet maga a játékosközösség hoz létre, mi lesz, ha a gamerek kezébe adják a döntést a paramétereket illetően. A szoftver maga egy klasszikus tower defense, azaz toronyvédő játék lett. Egyelőre csak iPhone-on vagy iPaden érhető el az App Store-ból, illetve a hivatalos honlapról PC-re és Macre is telepíthető.

Egy igazi toronyvédő játék Forrás: Logitech