Az Apple Watch II egy igazi retro "okosóra"

apple watch II óra retro
Igazán retro lett az óra
Vágólapra másolva!
Ha túl drágának találja az Apple Watchot, készítheti magának saját "okosórát". Egy amerikai fejlesztő ugyanis létrehozta a népszerű asztali számítógép, az Apple II kicsinyített mását.
Vágólapra másolva!

Hódít a retro, az őrület már az okosórákat is utolérte: egy kaliforniai fiatalember megalkotta az Apple 1977-es 8-bites "szuperszámítógépének", az Apple II-nek hordozható változatát. A házilag barkácsolt ezsközök közösségi oldalára, az Instructables-re feltöltött Apple II Watchot a nyolcvanas évek elvárásainak megfelelően egy 77 megahertzes processzor hajtja, és egy 1,8 colos LCD-kijelzőt kapott.

Igazán retro lett az óra Forrás: Instructables

Az "okosóra" valóban mutatja az aktuális időt, és a dátumot, a többi funkció azonban inkább csak a valódi Apple Watch paródiájaképp készült. A főleg 3D-modellezéssel foglalkozó férfi három hetet töltött az áramkör és design kialakításával, újabb egy hét pedig a szoftver és a grafika tökéletesítése volt.

Bár a fejlesztő eredetileg az Apple II kicsinyített mását akarta elkészíteni, végül egy teljesen új eszközt hozott létre, melyet főleg megjelenésében inspirált az eredeti számítógép. Arra is odafigyelt, hogy a készülék ugyanúgy kapcsoljon be, mint az Apple II. Indításkor a rendszer sípoló hangot ad ki, és még azt is hallani, ahogy a meghajtó felpörög - persze mindez csak az eszköz által lejátszott hangok.

Egy mini floppy meghajtó Forrás: Instructables

Akinek megtetszett az "okosóra", és elég ügyes hozzá, szabadon legyárthatja magának, hiszen a készítő részletesen leírja az összeszerelés folyamatát, és a szükséges alkatrészek listáját is.