Új Asus okosóra, 10 napos üzemidővel

asus vivowatch zensation
Vágólapra másolva!
Milánóban mutatkozik be az Asus második okosórája. Az elegáns kivitel után inkább a sportosabb felé mozdult el a tajvani cég.
Vágólapra másolva!

A ma kezdődő Milánói Design Hét keretében mutatja be az Asus második okosóráját, a VivoWatchot. A hordható kütyü ránézésre sokkal robosztusabb, és nagyobb vázat kap, mint elődje, a tavaly bemutatott Zenwatch.

Az Asus VivoWatch sportosabb lesz elődjénél Forrás: Engadget

Az elegáns vonalról a sportosabb felé mozdul el a tajvani cég. A rozsdamentes acélból készült óratest por- és vízálló lesz (IP67), így zuhanyozhatunk és úszhatunk is az órával. A fitnesszfunkciókra is nagy hangsúlyt fektettek, pulzusmérővel és alvásmonitorozó szenzorral szerelték fel a VivoWatchot.

Új szoftvert kap

Legfontosabb tulajdonsága pedig a hosszú, tíz napos üzemidő lesz, amelyet a fekete-fehér kijelzővel érnek el. Színes csak a kijelző alján található jelzőcsík lesz, amely eredményeinket mutatja. Ahogy Android Wear sem kerül a készülékbe, az Asus vezérigazgatója már februárban jelezte, az élettartam növelése érdekében más szoftverre váltanak, amelyet az új Mediatek lapja hajt meg.

A 10 napos üzemidő az Apple Watch 18 órájához képest szép teljesítmény, ugyanakkor a piacon akad még vetélytársa e téren: többek közt a Fitbit Surge, a Pebble Time vagy a Garmin Vivoactive.

Ez az oldal fogadja a látogatókat Forrás: Origo

A dedikált honlapon egyelőre annyi derül ki, hogy az új órát is a zen ihlette (#zensation). Ára sajtóinformációk szerint 158 dollár, azaz 45 ezer forint lesz.