Zuckerberg ingyenwifit hozna Európába

News, Ha erre a kérdésre jól válaszolsz, te is dolgozhatsz Mark Zuckerberggel
Facebook's creator Mark Zuckerberg speaks on the opening day of the 2015 Mobile World Congress (MWC) in Barcelona on March 2, 2015. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting today. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A Facebook atyja Európába is elhozná az Internet.org projektet, ami szabad hozzáférésű internetet biztosít mindenkinek.
Vágólapra másolva!

A Facebook által indított Internet.org projekt nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy ingyenesen elérhető internetet biztosítson a föld összes lakosának. Mark Zuckerberg a Facebookon egy felhasználó kérdésére reagálva írta meg tegnap, hogy a szolgáltatást a közeljövőben Európába is el szeretné hozni.

„Igen, az Internet.org-t mindenhová el szeretnénk juttatni, ahol az embereknek internetkapcsolatra van szükségük. Elsőként priorizáljuk, mely országokban van a legtöbb ember internetkapcsolat nélkül, a szolgáltatókkal és kormányokkal együttműködve, akik izgatottan várják, hogy az Internet.org-vel az országukban mindenki online lehessen.” - írta Zuckerberg arra a kérdésre, hogy Európában is várható-e a projekt elindítása.

Csak minimális elérést biztosít

Az Internet.org alapszintű vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít a felhasználóknak, és már elérhető olyan országokban, mint India, Zambia, Kenya, Kolumbia és Tanzánia. A szolgáltatást sokan támadták, állítva, hogy a biztosított internetkapcsolat csak nagyon alapszintű elérést biztosít, de Zuckerberg kiállít mellette, mondván, hogy a minimális elérés is jobb, mintha egyáltalán nincs elérés.