Elindult az iWiW alapítójának új közösségi oldala Populus.hu néven. Légy te is aktív részese a közügyek formálásának - írja Várady Zsolt az iWiW alapítója új közösségi oldalán.

"Fogjunk össze és oldjunk meg helyi, megyei vagy országos szintű, problémás, rosszul működő közügyeket. Tapasztaljuk meg, hogy ha nem csak beszélünk róla, hanem közösen teszünk is a megoldás érdekében, eredményeket lehet elérni. És ehhez a Populus online eszközöket és felületet is biztosít" - olvasható a portálon.

Közügyek

Az oldalon egyelőre moderált formában olyan az államhoz, annak intézményeihez köthető közügyek jelennek meg, melyek problémásak, hibásan működnek. Az egyik aktuális ügy, hogy legyen kevesebb kerékbilincs, a másik pedig azzal foglalkozik, hogy csökkentsék a felesleges utalások számát, mivel ma a gazdasági szervezetek a munkavállalók után egy helyett öt számlára utalják a fizetendő adókat és járulékokat az adóhatóság felé.

Átláthatóságot szeretne

Várady Zsolt tavaly az adóhatóság elnökének lemondatásáért szervezett tüntetésen jelentette be, hogy új közösségi oldalt indít. Akkor azt mondta, a kormányzat működését akarja átláthatóbbá tenni. 

Várady Zsolt átláthatóvá akarja tenni a kormányzat működésétFotó: Polyak Attila - Origo

Várady Zsolt az Origónak adott interjújában kiemelte: "Sok sebből vérzik az egész társadalom, mint közösség, az adórendszer és az adózási morál ennek is egyfajta lenyomata. Ha megkérdez 10 embert, hogy miért fizetünk adót, akkor legalább a fele azt mondaná, azért, hogy ellopják a politikusok. Nem az van az emberek fejében, hogy azért fizetünk adót, hogy közösségileg hozzunk létre dolgokat, hogy felújítsunk egy óvodát, utakat építsünk, jobb legyen az egészségügy, satöbbi. Ennek a gondolkodásmódnak a kialakítása 25 év alatt nem történt meg, és ez a politikusok és a politikai pártok felelőssége."