Öt másodpercet kapott, hogy mindent elmondjon

chat mobil frusztrált lány aggódik
Vágólapra másolva!
A Quickie nevű új csevegőprogram olyan, mint a Yo és a Snapchat szerelemgyereke: pár másodperces videohívásokat bonyolíthatunk rajta. Ki is próbáltuk, maga Ben Cera, az app fejlesztő jelentkezett be hozzánk kétszer öt másodpercre.
Vágólapra másolva!

Nincs több végeláthatatlanul hosszú beszélgetés, ha a Quickie nevű új mobilalkalmazást használjuk. Az app lényege, hogy a Skype-hoz vagy a FaceTime-hoz hasonlóan videóbeszélgetést kezdeményezhetünk, viszont az pár másodperc után automatikusan megszakad, így biztosítva, hogy egy rövid üzenetnek szánt hívás ne nyúljon túl hosszúra.

Az egyelőre csak iPhone-on elérhető applikációt ki is próbáltuk, letöltés és telepítés után egy felhasználónevet kér és telefonszámot, se valódi nevet, se email címet, se más adatot nem igényel. Egy letisztult egyszerű felületre jutunk, ahol négy gomb látható (keresés, meghívás, visszajelzés és tesztelés).

A menü egy hosszú ismerőslista nélkül még átlátható Forrás: Origo

A telefonkönyvhöz sajnos nem férünk hozzá az appon keresztül, így külön meg kell adni, ha valakit fel akarunk hívni. Ráadásul a felhívható ismerősök listája is erre a főmenüre kerül be, egy felhasználó ugyanolyan gombot kap, mint a 4 eredeti gomb, egyre átláthatatlanabbá téve a felületet.

A fejlesztőt kapcsolta

A Try it out gombra bökve ki is próbáltuk milyen a hívás: magát Ben Cerát, az app fejlesztőjét kapcsolta nekünk 5 másodpercre, gyakorlatilag egymásra köszöntünk, megörültünk és vége is volt a hívásnak. Második próbálkozásra, a programozó felkiáltott: "Ismét itt? Csak nem próbálgatod az appot?". Gyakorlatilag annyi idő volt, hogy közöltük, valóban erről van szó.

Mindkétszer a fejlesztővel beszélgettünk Forrás: Origo

Hiába állítottuk át a második hívás előtt, hogy egy tíz másodpercet azért szeretnénk beszélgetni a fejlesztővel, az 5 másodperc után szétkapcsolt: úgy tűnik, őket csak rövid hívásokkal lehet "zavarni".

Egyébként 4 időintervallumot lehet megadni: 5 másodperc egy gyors üzenetre, 10 másodperc, ha a reakciót is látni akarjuk, 20 másodperc egy kérdés-feleletre, és 60 másodperc, ha gyorsan egyeztetni akarunk, például hogy hol van a másik, hol találkozunk.

Rövid és személyes

"Az ötletet a frusztráló, véget nem érő telefonhívások adták, és a tény, hogy a FaceTime-ot szinte alig használják" - nyilatkozta Cera a TechCrunch-nak. Az app éppen ezért ki is jelzi, hány másodperces hívásra invitálnak minket, ha éppen elfoglaltak vagyunk, marad az értesítés és a tudat, hogy egy barát akart valamit mondani pár másodpercben, gondolt ránk.

A mai rohanó világban a Quickienek van létjogosultsága: a személyes, de mégis rövid hívások egyszerre szórakoztatóak, és hasznosak. Egyelőre még iOS-re érkezett meg az app, arról nem tudni, lesz-e androidos változat.