Szép csendben megjelent a Sony új csúcsmobilja

sony xperia z4 mobil okostelefon
A zenebolondok imádni fogják
Vágólapra másolva!
A Sony bemutatta legújabb csúcstelefonját, az Xperia Z4-et Japánban. A szigetországban nyáron kerülhet boltokba.
Vágólapra másolva!

A Sony Japánban mutatta be legújabb zászlóshajóját az Xperia Z4 okostelefont. Ahogy nagytestvére, a márciusi Mobil Világkongresszuson bemutatott Z4 tablet sem rugaszkodott el elődjétől, úgy ez igaz a telefonra is. (Barcelonába csak egy kedvő árú, vízálló mobilt jelentette be.)

Hiroki Totoki a Sony mobilrészlegének elnöke mutatja a Z4 telefont Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A Z3 jó fogadtatást kapott, ugyanakkor eladási téren alulmúlta az elvárásokat. Ennek ellenére a Sony ragaszkodik a készülék szinte minden tulajdonságához: a specifikáció és a dizájn is nagyon hasonó a Z4 esetében. Az üzemidő viszont biztosan változik, hiszen az új mobil egy kisebb, 2930 milliamperórás akkumulátort kapott.

A Z4 az elődhöz hasonlóan vízálló, mindössze 6,9 millméter vastag - pont mint az iPhone 6. Viszont szemben a nagy gyártókkal: se egy ujjlenyomatolvasó, se egy ívelt felület, se vezeték nélküli töltés nem jutott a készülékhez.

A processzort feljavították: egy nyolcmagos, 64-bites Snapdragon 810 hajtja a telefont. Három gigabájt memóriát és 32 gigabájt tárhelyet adtak hozzá, utóbbit micro-SD-kártyával bővíthetjók.

A zenebolondok imádni fogják Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A zenebolondoknak jó hír, hogy a készülék ugyanolyan hangzást garantál, mint a cég legújabb Walkmane, a ZX2-es. A hátlapi kamera maradt 20,7 megapixeles, de az előlapit erőteljesen feljavították: 5 megapixelre nőtt a lencse tudása.

A hírek szerint a Z4 telefon Japánban nyáron kerül boltokba (fehér, fekete, réz és zöld színben), a globális értékesítésről nem esett szó. Ahogy az árról sem, és arról, miért ilyen csendben, nagyobb felhajtás nélkül jelentették be az új készüléket, miközben a konkurencia sorra mutatja be a jobbnál jobb telefonokat hatalmas kampány keretében. Elemzők arra tippelnek, hogy a Z4 mobilt csak gyorsan kidobta a cég, de várható még egy fontosabb is bejelentés tavassszal.

Sony Xperia Z4

  • Kijelző: 5,2 colos, full-HD (1080p)
  • Processzor: 2 gigahertzes, nyolcmagos, 64-bites Snapdragon 810
  • Memória: 3 gigabájt
  • Tárhely: 32 gigabájt
  • Hátlapi kamera: 20.7 megapixeles
  • Előlapi kamera: 5 megapixeles
  • Akkumulátor: 2930 milliamperórás
  • Operációs rendszer: Android Lollipop 5.0
  • Ár: ?