Majdnem eladták a Teslát a Google-nek

Tesla Model S
Vágólapra másolva!
Elon Musk cégvezető majdnem összehozta az üzletet a Google-el, ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat.
Vágólapra másolva!

2013-ban kis híján a Google kezébe került a Tesla Motors, állítja a Bloomberg. A lap írása szerint A Tesla és a Google vezérigazgatói, Elon Musk és Larry Page már kezet is ráztak az üzletre, mely keretein belül 6 milliárd dollárért került volna az autógyártó cég a Google-höz.

A megállapodás részét képezte volna, hogy Musk legalább további nyolc évig betöltheti vezérigazgatói szerepét (eddigre tervezik a Model 3-as elektromos autókat piacra dobni), illetve, hogy a Google az elkövetkező időszakban 5 milliárd dollárt költ gyárfejlesztésre. A Tesla azonban váratlanul feltámadt a csődközeli állapotból, és újra nyereséges lett, ezt követően Musk vissza is lépett az eladástól.

A pletykát egyik cég szóvivői sem kommentálták, Larry Page annyit jegyzett meg, hogy az autógyártók messze állnak a Google-től, ami roppant érdekes kijelentés, látván, hogy az elmúlt években sok energiát fektettek az önvezető autók kifejlesztésébe. De nem a Google az egyetlen cég, amiről azt pletykálják, a Teslára fáj a foga: tavaly az Apple-ről állították, hogy akár 75 milliárd dollárt is képes lenne kifizetni az autógyártóért.