Igazi lézert lő a Vasember kesztyűjének másolata

vasember kesztyű
Vágólapra másolva!
Tony Stark ellenségei ellen valószínűleg kevés lesz, de akár valódi kárt is lehet okozni vele.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg álmatlanul várja a Bosszúállók második részének bemutatóját az az amerikai feltaláló, aki hobbiból elkészítette a Robert Downey Jr. által alakított Vasember kesztyűjének másolatát. A YouTube-os Patrick Priebe által összetákolt kesztyű persze nem képes olyasmikre, mint a filmekben látott harci páncél, de valódi kárt éppenséggel okozhat.

A CNET-nek bemutatott eszköz alumíniumból készül, és ugyan rakéták helyett fémdarabokat lő ki, tenyér részéből igazi, roppant erős lézersugarat bocsát ki. A kesztyűről készített videóban jól látható, hogy Priebe a 700 miliwattos lézerrel könnyedén ki tud durrantani egy lufit, de még fafelületbe is bele tud égetni bármit.

A kesztyű csukló részére egy másodlagos lézer is került, ez azonban jóval gyengébb, csupán 300 milliwattos, ám a lufik kidurrantására még ez is elég. A főlézer használatához Priebe-nak (a filmekben látottakhoz hasonlóan) elég kifeszíteni a tenyerét, ám a többi „fegyvert” már csak az eszközre kötött irányítóval tudja használni.

A férfi szerint mindössze három hétbe tellett neki kifejleszteni a Vasember kesztyűjére megtévesztően hasonlító eszközt. Akinek megtetszik, akár vásárolhat is belőle, hiszen Priebe honlapján a többi általa készített lézeres eszközzel együtt ez is elérhető, ráadásul nem ez az egyetlen kütyüje, amit képregényhős ihletett.