A világ legnagyobb szemüveggyártójával térhet vissza a Google Glass

google glass, szemüveg, okosszemüveg, android
Vágólapra másolva!
A Google okosszemüvege nem ment valami jól, de hamarosan újabb változatok érkeznek belőle.
Vágólapra másolva!

Új változatok érkezhetnek a Google Glassből, jelentette a The Wall Street Journal. Massimo Vian, a Luxocitta szemüveggyártó cég vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg a szemüveg újabb verziói vannak készülőben.

Az előző változat használhatatlan volt az átlagfelhasználó számára. Fotó: Hajdú D. András - Origo

Vian részvényeseinek arról beszélt, hogy az olasz szemüveggyártó együttműködik a keresőcéggel az új Google Glass kifejlesztésén. Állítása szerint a szemüvegnek még csak az egyes számú verzióját láthattuk, de már a kettes és a hármas változat is készülőben van.

"A Google még megfontolja, hogyan kellene a hármas verziót kivitelezni. Jelenleg a kettes verzión dolgozunk, ami előkészületben van." – mondta. A második változat várhatóan javított kijelzővel és hanggal, valamint jóval hosszabb üzemidővel érkezik elődjénél, az ígéretek szerint ez már az átlagfelhasználók számára is használható lesz.

Az első változat bukás volt

A Google Glass előző változatának nem sikerült hoznia a cég elvárásait: a készüléket ugyan csak limitált számban, fejlesztők részére biztosították 1500 dolláros áron (429 ezer forint), de hamar kiderült, hogy az átlag felhasználó számára használhatatlan a jelenlegi megvalósítás, az Origo bő egy évvel ezelőtt nem volt elragadtatva a szemüvegtől.

Idén januárban be is szüntették az árusítást, egy hónappal később már arról volt szó, hogy a Google az egész projektet elölről kell kezdje.