A Farmville-osok a mobilokat is bevennék

zynga járék videojáték akció empires and allies
Vágólapra másolva!
A Facebookos közösségi játékok után most kőkemény stratégiai szoftverrel tér vissza a Zynga.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Zynga első mobiltelefonos stratégiai játéka. Az Empires and Allies című háborús stratégiai játék alkotója Mark Skaggs, aki korábban is ezzel a műfajjal foglalkozott (a népszerű Command and Conquer játékokon is dolgozott), ám mióta 2008-ban csatlakozott a Zyngához, első sorban a CityVille-hez és Farmville-hez hasonló közösségi programokon dolgozott.

Skaggs az Empires and Allies-zal azonban visszatérhetett kedvenc műfajához, állítása szerint egy olyan játékot akartak alkotni, amely mobiltelefonra hozza a klasszikus stratégiai játékok hangulatát.

Az biztos, hogy a játék sokkal szebb, mint a hasonló mobiltelefonos programok, ráadásul összetettebb játékmenetet is kínál azoknál. Az Empires and Allies megjelenését Skaggs, és régi-új vezetője Mark Pincus is az akció alapú stratégiai játékok nagy visszatérésének szánja.

Visszacsalogatnák a gamereket

Ugyan a program komolyabb hangvétele, kizárólag mobilos megjelenése és alapvetően nem közösségi felépítése eltér a cégtől megszokottaktól, nem váratlan lépés: a cég az utóbbi időben felhasználói jelentős részét elveszítette.

Az applikáció már elérhető iOS és Android rendszereken is, a jövőben további stratégiai játékok érkeznek a cégtől, mint a fantasy témájú Dawn of Titans.