Csúszhat az Apple űrhajójának elkészülte

Apple Campus 2
Vágólapra másolva!
Újabb építkezési vállalkozást szerződtetett az Apple második székházának elkészítéséhez, emiatt később fejeződhetnek be a munkálatok.
Vágólapra másolva!

Újabb fővállalkozót szerződtetett le az Apple a Campus 2 építkezéseihez a Silicon Valley Business Journal forrásai szerint. Az épület külső felépítésén a DPR Construction Co. és a Skanska USA cégek dolgoztak, az eddigi tervezetek alapján semmi nem utalt arra, hogy az új székház belső szerkezetén már más fog dolgozni. Az Apple a Rudolph and Sletten céget bízta meg az építkezés belső munkálataival.

A tervek szerint így néz majd ki az Apple Campus 2. Forrás: Foster + Partners

Egyelőre nem tudni, a két korábban szerződött cég hogyan halad majd tovább a munkálatokkal, források szerint a külső vázat és az épület központját továbbra is ők fogják befejezni. Arról egyelőre nincs hír, hogy az eredeti tervek szerint is harmadik céggel dolgoztak volna a belső struktúra kiépítésén, vagy menet közben történt változás. Az ügyet egyelőre se az Apple, se a három érintett cég nem kommentálta.

Még drágább lehet

Az űrhajóra hasonlító Apple Campus 2 már így is elképesztően magas, ötmilliárd dolláros büdzséből készül, a cég éppen az eszelős költségvetés miatt bontotta ketté az építkezés folyamatát. Ám amennyiben a harmadik cég bevonása nem betervezett volt, ez az összeg még akár feljebb is kúszhat, sőt, el is csúszhat miatta az épület tervezett 2016 végi átadása.