Leállt a gyűjtés, de a magyar csodatok tovább él

moscase tok mobil iphone magyar
Vágólapra másolva!
A Moscase magyar fejlesztésű okostelefonkiegészítő után nem kapkodtak a Kickstarteren, a kampány azonban hírverésnek jó volt: elindult az előrendelés, és a szállítás se csúszik nagyon.
Vágólapra másolva!

A Moscase egy különleges telefontok, amely azon túl, hogy védi a készüléket, speciális feladatokat is ellát: lehet e-könyvolvasó, hangszóró vagy akár napelem is. A magyar fejlesztésű csodatok a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon indított gyűjtést, a kampányt azonban érdeklődés hiányában a mai napon váratlanul lezárták. Ez azonban nem jelenti a Moscase végét, sőt.

"Nehéz volt-e meghozni a döntést a kampány leállításáról, de már egy ideje tudtuk, hogy meg kell ezt lépni" - mondta el Koren Balázs, a Moscase műszaki igazgatója az Origónak. Összesen 150 ezer dollárt, azaz 40 millió forintot szerettek volna összeszedni a további fejlesztéshez és a tömeggyártáshoz, ez nem jött össze. Több mint száz támogatójuk lett azonban, akik nem kevés összeget, több mint 22 ezer dollárt "dobtak össze" - ez persze a kampány lezárásával elszállt.

Mint Koren Balázs elmondta, azért tartottak ki ennyi ideig, mert egy előrendelői gombot szerettek volna elhelyezni a termék hivatalos weboldalán. Most, hogy ez kikerült, nincs szükség a gyűjtésre, a kampánynak vége lett.

Nem hagyják cserben a támogatókat

Az előrendelés lehetősége már elárulja azt is, hogy a Moscase nem hal el a kudarcot valló kampánnyal. "A Kickstarter arra mindenképp jó volt, hogy nagyon sok emberhez eljutott a találmány híre, sőt, befektetők figyelmét is felkeltette a termék."

Nem hagyják cserben a támogatókat Forrás: Moscase

A Moscase pedig - gyűjtés ide, vagy oda - el fog készülni, de persze a szeptemberre tervezett megjelenés csúszik. Mint Koren elmondta, az a cél, hogy a karácsonyi nagybevásárlás előtt mindenképp a boltok polcaira kerüljön a magyar tok. A támogatók tehát, ha nem is a Kickstarteren keresztül, de hozzájuthatnak a kiegészítőhöz - sőt, ők kedvezményt kapnak az előrendelés mellé.

Lehet alkoholszonda vagy hangszóró

Maga az eredeti, Kickstarteren meghirdetett koncepció is változott: a Moscase nem csak egy szenzorokkal felszerelt, egészségügyi adatokat nyújtó kiegészítő lesz. A modularitás került előtérbe, vagyis egy olyan sokoldalú tok lesz belőle, amelyhez különféle hátlapokat csatlakoztathatunk. Így lehet a mobilból alkoholszonda, amely megmondja, hogy országtól és törvényektől függően autóba ülhetünk-e, de napelemként, e-könyvolvasóként és hangszóróként is használhatjuk majd.

A modularitás került előtérbe: sokféle kiegészítő lesz Forrás: Moscase

A Moscase eredetileg csak a legújabb iPhone-okkal működött volna, de

épp a visszajelzések alapján úgy döntöttek a Samsung felé is nyitnak

Koren Balázs és a Moscase csapata bizakodó, s bár még konkrétumokat nem árultak el, komoly befektetőkre találhattak, ha azonnal el tudták indítani az előrendelést. Egyelőre csak iPhone 6 telefonokhoz lehet rendelni tokot 197 dolláros, azaz kicsit több mint 53 ezer forintos áron, később a többi készülékhez tervezett modellek is megjelennek majd a kínálatban.