Seperc alatt vadászhatja le áldozatát a villámgyors drón

dron kamera drón
LAS VEGAS, NV - JANUARY 08: A Ghost drone by EHang flies at the 2015 International CES outside the Las Vegas Convention Center on January 8, 2015 in Las Vegas, Nevada. The Ghost can be piloted by a smartphone without a remote control and only needs one click to take off, return and land. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
700 dollárból épült, elképesztően sebes drón sokkol internetszerte. Olyan gyors, hogy észre se vesszük, ha lecsap. Közel a repülő csészealjak kora?
Vágólapra másolva!

Egészen döbbenetes videót osztott meg a Verge stábja, melyen egy házilag összeszerelt, hihetetlenül gyors drón látható. A négyrotoros kopter az első pár másodpercben nyugodtan lebeg, majd egy szempillantás alatt tovasuhan, és olyan vad sebességgel röppen az ég felé, hogy azt még egy gyakorlott repülő csészealj pilóta is megirigyelhetné.

Olyan, mint a Star Wars

Egyes vélekedések szerint a videó fel lett gyorsítva (a videó több pontján mintha irreális sebességgel repülő madarak lennének láthatók), ez azonban a háttérben haladó normál-sebességű forgalom tekintetében nem valószínű. A gépet egy Warthox néven ismert hobbista drónépítő rakta össze, saját bevallása szerint 670 dolláros, bárki számára hozzáférhető alkatrészekből.

Amennyiben a videót nem manipulálták, és a drón tényleg ilyen jól repül, akkor az már önmagában is nagy eredmény, ugyanakkor a jövőbeli felhasznáskor még jelentősebb lehet: nemsokára eljöhet a kereskedelmi drónok kora, az Amazon például arra készül, hogy saját robotokkal juttassa házhoz a rendelt cuccainkat. Mindemellett a drónok katonai alkalmazása is egyre inkább előtérbe kerül.