Játékkal irányítják az új orosz tankot

ukrán válság donyeck peski
A Ukrainian army tank is parked at a base near the village of Peski, Donetsk region, on February 16, 2015. Ukraine's army is not planning to pull its heavy weapons back from the frontline late Monday, as it is meant to do under a nascent truce, because of continued attacks by pro-Russian rebels, a military spokesman told AFP. AFP PHOTO / OLEKSANDR RATUSHNIAK
Vágólapra másolva!
Az egy hete bemutatott új Kurganyec-25 lánctalpast úgy tervezték, hogy a fiatalabb katonák is könnyedén elboldoguljanak vele.
Vágólapra másolva!

A PlayStation játékkonzolnál használt kontrollerről mintázták az új generációs orosz gyalogsági harcjármű vezérlőjét. A Kurganyec-25 a megszokott nagyméretű és bonyolult kormány helyett egy kisebb vezérlőt kapott, amellyel még azok is boldogulnak, akik sem harckocsival, sem konzollal nem találkoztak.

A lánctalpast azért szerelték fel ilyen kezelőfelülettel, hogy

a fiatalabb katonák könnyebben megszokják az irányítást.

A Kurganyec-25 egy könnyebb páncélzattal ellátott lánctalpas, Moszkvában a május 9-ei parádén mutatkozott be. Jelenleg tesztelés alatt áll, a tervek szerint jövő év elején kezdődik meg a sorozatgyártása. A gyártó ugyanakkor óvatosan fogalmazott: szerintük ha minden jól megy, akkor is csak 2017-18-ban kezdődhet meg a lánctalpasok előállítása.