Nem kegyelmez a kalózoknak a Microsoft

2015.05.16. 12:11

A kalózoknak mégsem lesz ingyenes a Windows 10, pedig már milliók kezdtek örülni a Microsoft amnesztiájának.

Nem kapnak ingyenes, legális Windows 10-et azok, akiknek csak egy korábbi operációs rendszer kalózmásolata van meg - öntött végre tiszta vizet a pohárba a Microsoft. A nyáron érkező új program egy éven át tartó, térítésmentes frissítési ajánlata csak a jogtiszta Windows 7-et, 8-at és 8.1-et futtató gépekre vonatkozik.

Igaz, a redmondiak "vonzó ajánlatokkal" készülnek azoknak is, akik nem tiszta forrásból származó operációs rendszert használnak – így akarják garantálni, hogy mindenki átáll az új rendszerre.

Nincs amnesztia

Ugyan normális esetben elképzelhetetlen volna, hogy egy kalózszoftver hirtelen legálissá válik, különösen egy olyan drága program esetében, mint a Windows, a Microsoft márciusban mégis megszellőztette ennek lehetőségét.

"Mindenki frissíthet Windows 10-re, akkor is, ha a saját operációs rendszere nem jogtiszta"  - mondta Terry Myerson egy korai interjúban, azt a téves látszatot keltve, hogy a Microsoft totális amnesztiát hirdet a kalózok körében.

Nyugodtan kalózkodhatunk

Habár jogtiszta Windows 10-et nem kapnak a kalózok, a Microsoft felhagy az ellenük folytatott boszorkányüldözéssel, sőt, jelenleg úgy tűnik, hogy az új oprendszer licencmentes formában is komolyabb korlátozások nélkül működik majd.

Az asztalon elhelyezett vízjel persze mindig emlékeztetni fogja a felhasználókat a program illegális voltáról, és bizonyára a speciális Windows 10 változatok sem lesznek elérhetők ebben a formában.

Minden, amit a Windows 10-ről tudni érdemes: