250 millióra bírságolták a Telenort, fellebbeznek

iparűzési adó, a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székháza
Vágólapra másolva!
A Telenort 250 millió forintra bírságolták, a döntés ellen fellebbeznek. Az indoklás szerint egyoldalúan módosították az egyéni előfizetői szerződéseket.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 250 millió forintos pénzbírságot szabott ki a Telenor Magyarország Zrt.-re. A döntést azzal indokolták, hogy a szolgáltató jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket.

A szolgáltató 2014. július 25-ei hatállyal egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket, a díjemelést pedig utólag a körülményekben beállt változásokkal indokolta. A szerződésmódosítás során a Telenor

összesen 93 tarifacsomag díját emelte meg.

A cégre kirótt 250 millió forintos bírságon felül az NMHH 500 ezer forintos büntetéssel sújtotta a Telenor vezető tisztségviselőjét is az irányadó elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok és általános szerződési feltételek ismételt megsértése miatt.

A Telenor fellebbezni fog

A Telenor gyorsan reagált a döntésre, kijelentve, hogy a társaság a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően járt el mind az árváltoztatás, mind az ügyfelek tájékoztatása tekintetében. A szolgáltató nem ért egyet a határozattal, a döntés ellen fellebbezni fog.